avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uscatorul de rufe al vecinului de sus mi-a spart ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uscatorul de rufe al vecinului de sus mi-a spart geamul - cum procedez?

Buna seara,

Va contactez in legatura cu un incident domestic care a survenit din cauza unui uscator de rufe montat pe fatada blocului.

Concret, vecinul de la etajul superior are montat pe fatada balconului un uscator de rufe cu 2 brate metalice. In aceasta seara bratul stang al acestei instalatii s-a rupt, s-a balansat pe corzi si mi-a spart geamul exterior din partea dreapta a balconului. Din pacate, acesta nu colaboreaza si sustine ca geamul nu s-a spart din vina lui.

Am chemat presedintele blocului pentru constatare, iar acesta mi-a confirmat ca vecinul este responsabil si va trebui sa ma despagubeasca.

Stiu ca in prezent aceste uscatoare sunt ilegale, insa nu gasesc numarul HCL din Bucuresti sector 4.

Solutia pentru aceasta problema ar fi chemarea in judecata. Intrebarea mea este daca sunt indreptatita sa procedez in acest fel in conditiile in care succesiunea apartamentului nu este facuta (apartamentul este pe numele bunicului decedat).

Va multumesc anticipat pentru raspuns si va stau la dispozitie pentru eventuale informatii suplimentare.

Cu stima,
Camelia Vasile

Alte discuții în legătură

Uscatorul de rufe al vecinului de sus mi-a spart geamul - cum procedez? came_vasile came_vasile Buna seara, Va contactez in legatura cu un incident domestic care a survenit din cauza unui uscator de rufe montat pe fatada blocului. Concret, vecinul ... (vezi toată discuția)
Scuturat de la balcon Punointrebare Punointrebare Bună ziua! Scriu în calitate de președinte al unei asociații de proprietari. Au venit la mine două locatare cu o problemă și, deși nu cred că stă ... (vezi toată discuția)
Locuiesc la parter. este normal să se treaca pe sub fereastra mea? Anaalexa Anaalexa Buna ziua, Locuiesc la parter, intr.un apartament situat pe colt. Președintele și administratorul blocului se opun inchiderii grădinii blocului, deși ... (vezi toată discuția)