Buna seara,
Am o fetita de trei ani dupa o relatie de concubinaj, din cate stiu in acest sens, custodia este comuna. Copilul locuieste cu mine iar marea majoritate a cheltuielilor o suport eu, tatal nefiind obligat prin lege ,pentru ca nu l-am actionat in instanta. Eu as dori sa parasesc tara impreuna cu fetita. Insa tatal, refuza.... Cum as putea sa plec? Mentionez ca am avut cateva discutii in acest sens, insa refuza
Să înțeleg că părăsirea țării împreună cu copilul înseamnă stabilirea în străinătate? Dacă da, atunci va trebui să solicitați instanței de judecată stabilirea locuinței copilului la locuința din străinătate.
Eu nu detin o proprietate in afara tarii insa pot plati o chirie, pot sa inscriu copilul la gradinita in alta tara. Eu imi doresc sa ma casatoresc cu un cetatean italian
În acest caz, dat fiind că se tatăl refuză să vă dea acordul ptr călătoria cu copilul in afara tarii, trebuie să cereți suplinirea în instanță a acordului.
Dar, este evident de ce nu obțineți acordul, iar ptr solicitarea de stabilire a locuinței în străinătate nu puteți să faceti deocamdată probe.