avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost chemat in instanță, ajutor - acuzatie ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost chemat in instanță, ajutor - acuzatie retragere numerar de pe un card gasit

Am fost chemat în instanță dis-de-dimineață,pe baza faptului că aș fi găsit un card de credit pe care nu l-am restituit și în plus aș fi sustras o anumită sumă de pe acest card,problema e că acest card nu a fost pe mâna mea,nu am făcut nici-un fel de tranzacție cu el..
ei(banca și ”victima”)susțin că pe baza IP-ului meu au aflat că de pe calculatorul personal sau făcut tranzacții on-line,dar eu unul nu știu nimic despre acest.

cum pot să îmi explic nevinovăția?

P.S:îmi pare rău dacă am greșit categoria.
Pai nu dvs. trebuie sa va dovediti nevinovatia, ci organele judiciare trebuie sa dovedeasca faptul ca sunteti vinovat. IP-ul e doar un indiciu, nu o dovada a identitatii in dreptul penal. De ex. daca al dvs. calculator era spart de un hacker, hackerul a facut ce a vrut prin calculatorul dvs., iar dvs. habar n-aveti de ce a facut el. Sau era vecinul care v-a spart WiFi-ul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2017
tgeorgescu, utilizator
Eu știu că la tranzacțiile online se mai cere un acord pentru tranzacție, printr-un mesaj adresat direct titularului de cont.
Nu pt toate exista acest sistem.
Poate ne lamuriti cine v-a chemat, eu banuiesc ca organul de urmarire penala nu instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnformatii retinute de provider-ul de internet costinels costinels Buna ziua, sa spunem ca politia cere unui internet provider datele unui ip anume (cine a avut ip-ul respectiv). internet provider-ul are date despre un IP ... (vezi toată discuția)
Procedura comunicare ip-uri Vulturudac Vulturudac in caz de accesare ruter fara drept de catre persoane straine,in cat timp e obligat furnizorul de net sa puna la dispozitia beneficiarului ip-urile care s-au ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cand nimeni nu isi recunoaste vina? dannyel_dobre2 dannyel_dobre2 Cazul este unul ipotetic. Cineva a spart parola unei adrese de e-mail care nu-i apartine si victima a facut plangere. Pe baza IP-ului s-a aflat locuinta si ... (vezi toată discuția)