avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Numele copilului nascut dupa decesul sotului mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Numele copilului nascut dupa decesul sotului mamei

Buna ziua. Am si eu o întrebare, o rugăminte....Sânt intr-o situație delicată, sotul meu e decedat de 5 ani, iar eu am o relatie de 1 an cu un barbat care încă nu e divorțat legal. Acum eu sant însărcinată, urmând ca peste două luni să nasc. Ce nume de familie poate avea copilul in cazul acesta ? Eu port numele fostului sot decedat. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:43, 14 Ianuarie 2017
Numele pe care il conveniti impreuna cu tatal daca il va recunoaste. Numele dvs, numele lui sau numele ambilor reunite.
Multumesc. Dar dacă vreau să poarte numele meu trebuie să trec pe numele meu de dinainte de căsătorie. ?
Nu, doamna, pe asta pe care il aveti acum.
Daca vreti sa poarte numele dvs cel dinainte de casatorie, va schimbati dvs numele pe cale administrativa intai. Si asta acum, pana sa nasteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele dupa casatorie adinaciurez adinaciurez care sunt posibilitatile alegerii numelui dupa casatorie? (vezi toată discuția)
Nume dupa casatorie StefanMitrea01 StefanMitrea01 Buna ziua, Numele meu complet este Mitrea-Contiu Stefan-Danut, pe sotia mea inainte de casatorie o chema Patrascu(nume de familie), se poate ca ea sa ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui gabriela_marc gabriela_marc Dupa divort am pastrat numele fostului sot. La recasatorie doresc sa iau numele actualului sot impreuna cu numele meu de fata. Este posibil? Unde sa ma ... (vezi toată discuția)