1. Furnizorul dvs. de energie termica necesara incalzirii locuintei nu are nicio treaba cu ce se intampla dincolo de bransament, de aceste chestiuni se ocupa as. prop. din care faceti parte si care are incheiat contractul de furnizare cu furnizorul - cum il cheama...
2. Nu am inteles daca din scara dvs. ati ramas singurul bransat la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice - cum este de fappt?
3. In conditiile in care va aflati in situatia de a fi singurul beneficiar al energiei termice furnizate, ar fi bine sa mergeti la furnizor sa incheiati cu acesta un contract de furnizare a energiei termice si astfel o sa-l puteti cointeresa sa ve livreze agent termic de calitate;
4. Daca sunteti mai multi proprietari aflati in situatia de a fi bransati, trebuie sa procedeze la fel - contracte / conventii individuale de plata.
Ca sa va dau un exemplu, la noi in oras, in situatii asemanatoare, furnizorul a incheiat contracte / conventii individuale de plata, agentul termic este adus prin doua tevi pe casa scarii, iar in interiorul apartamentelor s-a procedat la modificarea instalatiei de distributie a agentului termic, adica acel sistem de distributie pe orizontala; la intrarea in apartament s-a montat un gigacalorimetru pe cheltuiala furnizprului, asa ca fiecare proprietar poate sa-si tapeteze casa cu calorifere...
Veniti cu amanunte si lasati preocuparea de a seseiza nush ce ministru sa va rezolve situatia incalzirii locuintei dvs. Sigur ca da, as. prop. din care faceti parte, poate sa va ajute in demersul dvs. de a avea un confort termic decent prin inventarierea SET-urilor fiecarui apartament ramas bransat si modificarea suprafetii utile necesara in repartizarea cheltuielilor cu incalzirea daca unii dintre proprietari si-au modificat caloriferele si atunci fiecarui apartament i se va repartiza sume diferite, proportional cu sup. utila recalculata.
Buna seara, mersi pt. interventie.Nu ati venit cu ceva nou, tot ceea ce ati scris imi este cunoscut. Va multumesc, nici vorba sa minimalizez efortul dv. de a impartasi cu mine ceea ce stiti si cunoasteti. Ce se intampla in blocul in care locuiesc depaseste imaginatia oriarei persoane corecte, legale si de bun simt. Va rog sa ma credeti ca nu exista straduta, ocol cat de mic pe care sa nu le fi parcurs de sute de ori in incercarea mea de a rezolva situatia in care ma aflu. Oricum, voiam o parere legata de subiect. Privitor la preocuparea me de a face ca cineva in masura sa gaseasca o rezolvare, cu regret va anunt ca nu voi renunta la ea. Este dreptul meu sa fac ceea ce cred de cuviinta fara sa incalc legea. Oamenii fac legile si tot asa ei le pot revoca, schimba, etc. O seara buna.
Este foarte bine, insa v-am cerut niste clarificari, adica sa vorbim in cunostinta de cauza. Daca ati ramas mai putini proprietari bransati la sistemul centralizat, incercati, impreuna cu furnizorul la reamplasarea retelei de furnizare a agentului termic pe casa scarii (acord as. prop.). Acest lucru va face ca si proprietarii sa-si modifice in casa reteaua interna, pe orizontala (asa cum o au si cei care au montate centrale de apartament).
Avantajul este ca fiecare proprietar va fi contorizat separat, deci fiecare va achita exact cat consuma - conform contractului ce il veti incheia cu furnizorul.
Desigur, aici pe forum ne dam si noi cu parerea despre una, despre alta.... Eu v-am aratat o situatie din localitatea mea, cand un intreg bloc a procedat asa si din discutiile purtate cu presedintele de-acolo, rezultatele sunt foarte bune, adica sunt foarte multumiti.
Acum, daca toat am deschis discutia: blocurile acestea, construite in epoca de aur, au avut proiectanti destul de destepti, insa erau constransi de directive, adica nu faceau ce vroiau ei, insa de respectat niste reguli tot au respectat.
Aici vreau sa ma refer la incalzirea apartamentelor situate la parter si la ultimul etaj sau situate spre nord sau colț - apartamente dotate cu calorifere supradimensionate, pentru a avea in ansamblu cam acelasi confort termic ca si un apartament sutuat la mijlocul blocului. Retineti un lucru important: in bloc functiona un singur sistem de incalzire, nu doua sau trei ca acum.
Va pot spune situatia mea: bloc cu o singura scara, 2,5 pereti afara, mai mult de jumatate pe casa scarii (spatiu neincalzit) si vreo 5-6 metri din perete lipit de peretele unui vecin.
Din 2001 incalzirea se face cu CT, in conditiile in care vecinul de dedesubt foloseste pentru incalzire un calorifer electric cu ulei de 1500W, pe care il plimba prin casa, pe unde are nevoie. Nu m-am plans prea mult de situatie, insa degeaba forjez eu centrala sa creez 21-22 grade, daca podeaua este rece, rece, fiind nevoit sa pun un covor din lana, destul de gros - la care renuntasem la un moment dat... si echiparea cu papuci grosi - altfel ai senzatia de picioare inghetate dupa cca. 1 ora de stat in casa.
Asta este situatia, desi in nenumarate randuri am discutat cu vecinul si i-am demonstrat ca folosind caloriferul, a cheltuit sume considerabile pentru incalzirea locuintei, sume cu care si-ar fi procurara pana acum 2 centrale. Nu stiu ce este in capul sau...