avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Închidere balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Închidere balcon

Din ce considerente arhitectul șef din cadrul Primăriei refuza aprobarea închiderii balconului situat la parter, in spatele blocului, în condițiile în care în partea din fata a blocului functioneaza un aprozar în care accesul se face prin balcon închis.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:59, 15 Ianuarie 2017
Exista si alte balcoane inchise la parter? Cine v-a trimis la primarie? Pentru inchoderea balconului nu este necesara autorizatie de constructie, este structura demontabila.
cyan a scris:


Pentru inchoderea balconului nu este necesara autorizatie de constructie, este structura demontabila.

Trebuie inteles ca edificarea unei constructii respectiv inchidere balcon,reprezinta modificarea aspectului exteriorului imobilului de locuit in comun care reprezinta parte comuna

Iata ce prevede dispozitia in vigoare L nr 230/2007
Art. 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune, fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.
Art. 41
Modificarile constructive si utilizarea in alte scopuri a unor parti sau elemente de constructie ale cladirii, cum ar fi: ancorarea de reclame pe pereti, suspendarea de stalpi, pereti, scari interioare si altele asemenea, se vor putea face numai pe baza deciziei comitetului executiv, cu acordul proprietarilor direct afectati si, dupa caz, pe baza unui proiect tehnic intocmit de institutii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum si cu autorizatia pentru executarea de lucrari, eliberate in conditiile legii.
Cate balcoane inchise din Bucuresti au autorizatii? Cred ca 0.000000001%.
Atat ferestrele cat si balcoanele sunt proprietate individuala si nu este problema asociatiei daca sunt din lemn sau termopan. Sau daca balconul are 1, 2 sau 3 deschideri.
Prin aspect nu se intelege ca toate ferestrele trebuie sa fie din acelasi material sau sa aiba acelasi nr de deschideri. De culoare nu discutam, majoritatea fiind albe, cele maro fiind exceptii. Iar inchiderea balconului contribuie la mentinerea caldurii in locuinta , nu exista motive ptr care sa se refuze inchiderea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2017
cyan, moderator
@cyan
Nu discutam ce se practica ci care este forma legala de executare inchidere balcon
V-ati confruntat cu situatia unui control din partea inspectorilor primariei din serviciul urbanism pentru verificare sesizare/plangere inchidere balcon ?
M-am confruntat si am avut marele noroc de a fi executat inlocuire inchidere balcon cu incheierea formalitatilor legale inclusiv acordul asociatiei de proprietari
Initial inspectorii au inceput cu prezentarea sanctiunilor,amenda si obligarea dezafectare inchidere si dupa ce incepusera sa se cam pregateasca sa intocmeasca procesul verbal ,le-am sugerat sa verifice un numar de autorizatie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere balcon bloc nou - autorizatie Fredie17 Fredie17 Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns argumentat legal, la intrebarea daca trebuie sau nu autorizatie de la primarie sau de la ISC pentru ... (vezi toată discuția)
Balcon inchis marin1ian marin1ian Balconul meu a fost inchis de tatal meu cu cornier si sticla inainte de 1989. Am fost reclamat la politia locala pentru acest fapt. Care pot fi consecintele ... (vezi toată discuția)