avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Victima accident rutier
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Victima accident rutier

Buna seara! Scuzati va rog titlul acestui subiect insa nu am avut o idee mai buna.
Apelez la dumneavoastra pentru a obtine ceva pareri si sfaturi referitor la o situatie mai grava.
In data de 24 octombrie mama a fost lovita pe trecerea de pietoni de un taximetrist.A ajuns in stare foarte grava la urgenta,respectiv -coma de gradul 2 iar ulterior a fost transferata la un alt spital din alt oras.Nu doresc sa dau detalii inutile insa in concluzie..a fost la un pas de moarte,suferind multiple traumatisme cranio-cerebrale,multiple fracturi la bazin.Pe scurt ...majoritatea doctorilor au spus sa fim recunoscatori ca a trait.Eu am contactat o firma de avocatura insa voiam sa va intreb si pe dumneavoastra..cat dureaza pana incepe procesul,fiindca momentan nu primesc absolut niciun detaliu de la avocat si sunt deja 3 luni. Daca se poate in mare sa spuneti si care este procedura..din cate am inteles de la avocat s-au intocmit actele pe parte civila cu asigurarile iar pe parte penala cu soferul.
Mentionez ca nu va mai putea ocupa un loc de munca tot restul vietii fiindca a fost afectata foarte grav atat fizic cat si psihic(depresii,stari de agresivitate..etc).Varsta este de 46 ani!
Multumesc!

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2017
Adrian1993, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:42, 18 Ianuarie 2017
Adrian1993 a scris:

cat dureaza pana incepe procesul,fiindca momentan nu primesc absolut niciun detaliu de la avocat si sunt deja 3 luni.

Pana la proces este necesar ca procurorul de caz sa analizeze documentele din dosar si sa dispuna solutie
Termenul in care se va dispune solutia este conditionat de bagajul de activitate al procurorului,de interesul acestuia ,de numarul de persoane care trebuiesc audiate,de spetele aflate in stadii mai avansate de cercetare si de alti factori independenti de vointa partilor

Să înțeleg că despăgubirile au fost solicitate asiguratorului, ca încercare de înțelegere amiabilă ? În cazul acesta, dacă nu sunteți mulțumit de oferta asiguratorului (care poate fi negociată) solicitați despăgubiri prin instanță.
Asta presupune să așteptați finalizarea cercetărilor în dosarul penal.
Adresati-va instantei civile, in temeiul raspunderii civile delictuale.

Ati scos CML? Cate zile de ingrijiri medicale a primit ?
Din ce povestiti este posibil sa se retina in CML, o infirmitate sau poate chiar punerea in primejdie a vietii.
Un astfel de dosar până ajunge în fața instanței durează cca. 3 ani. Puteți să cădeți la înțelegere și să obțineți despăgubiri mai repede prin înțelegere directă cu asiguratorul și cu șoferul însă trebuie să știți că dacă obțineți o sumă acum, pe viitor nu veți mai obține nimic. Solicitați certificat medico legal și apoi expertiză medico legală prin care să se stabilească dacă este infirmitate, gradul de infirm, dacă este incapacitate parțială sau totală de muncă etc.

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni neftali neftali Bună ziua! Vă rog să mă ajutati cu niste raspunsuri! Multumesc! 1) M-a lovit o mașină pe trecerea de pietoni.Soferul implicat m-a dus la spital. În ... (vezi toată discuția)
Procedura ranit in accident de circulatie zackyty11 zackyty11 Sora mea a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Care este procedura legala impotriva soferului care nu a dat prioritate, vina recunoscuta de el, si ce ... (vezi toată discuția)
Depunerea plangerii partii vatamate intr-un accident rutier? ciprian.G1978 ciprian.G1978 Buna seara! Unde trebuie sa depuna partea vatamata plangerea in cazul unui accident rutier? Trebuie sa fie insotita de un avocat de la inceput? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)