avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume copil minor

Buna ziua,
Am divortat in urma cu 3 ani, copilul a ramas in incredintarea mea, tatal nu a platit pensie alimentara niciodata si nu a vrut sa vada copilul niciodata. Eu m.am recasatorit si as vrea ca si copilul sa poarte numele meu actual. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:40, 27 Februarie 2017
Buna ziua,
Sa discutati cu fostul si actualul sa adopte copilul!
Numele poate fi schimbat si pe cale administrativa pt motive temeinice, in cazul dvs sa poarte acelasi nume cu ceilalti membrii ai familiei.
Procedura o aveti in link.

[ link extern ]
Va multumesc pentru ambele raspunsuri.
Acum as mai dorii sa va adresez inca o intrebare...
Daca fostul nu a platit pensia alimentara de 3 ani de zile, eu mai pot recupera acei bani?
Apelati la un executor judecatoresc in vederea executarii lui silite pt ce va datoreaza.
am mai vorbit si cu alte persoane care sunt in situatia mea si au spus ca nu au mai putut recupera si banii din urma, ca li s-au dat bani doar de cand au actionat in instanta. este posibil? iar daca fostul nu este deacord cu adoptarea copilului de catre actualul sau daca el nu este deacord cu schimbarea numelui copilului mai pot face ceva?
Va multumesc mult pentru ajutorul pe care mi-l acordati!

Alte discuții în legătură

Schimbare nume copil dupa concubinaj - tatal este decedat tuinea2005 tuinea2005 Buna ziua. Sunt mama unui copil de 10 ani care momentan detine numele tatalui.Doresc sa il trec pe numele meu.Tatal copilului a decedat in urma cu 2 ani.Dupa ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume pe cale administrativa anagalamb anagalamb Buna ziua, Dupa prima casatorie am preluat numele sotului si la divortul de acesta am pastrat numele lui gandindu-ma atat la copilul nostru care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Adoptie si schimbarea numelui unui minor mihaelasorin mihaelasorin in 2009 am divortat,in urma divortului, minorul de 8 ani (acum)mia fost incredintat,acum mam recasatorit legal,se poate ca actualul meu sot sami adopte copilul ... (vezi toată discuția)