avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume copil dupa concubinaj - tatal este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume copil dupa concubinaj - tatal este decedat

Buna ziua. Sunt mama unui copil de 10 ani care momentan detine numele tatalui.Doresc sa il trec pe numele meu.Tatal copilului a decedat in urma cu 2 ani.Dupa deces mi-a fost acordata tutela copilului in instanta.
1.In cazul in care o sa ma casatoresc acest an si voi lua numele viitorului sot pot face trecerea numelui copilului direct pe numele sotului ?
2.Ce acte sunt necesare pentru a putea face acest lucru , unde trebuiesc depuse si care sunt taxele ?
3. In cazul unui divort , sotul va trebui sa plateasca pensie alimentara copilui,atata timp cat nu este tatal biologic al acestuia?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:52, 13 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si daca o sa va mai recasatoriti in viitor, o sa il schimbati iar ? Numele unei persoane nu se schimba dupa cum se schimba starea dvs civila sau alte schimbari.
Pt a schimba numele copilului aveti nevoie de un motiv temeinic.
Sotul nu va avea obligatia de intretinere fata de copilul dvs decat daca il adopta.
Numele copilului se poate schimba pe cale administrativa si despre procedura si acte necessare cititi in linkuri
[ link extern ] /
[ link extern ]
Numele copilului se poate schimba si in urma adoptiei daca sotul dvs il va adopta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la pensia alimentara cozmapaunita cozmapaunita buna ziua, sunt divortata din 2009 , am o fetita de 4 ani jumate , timp in care nu am ptimit deloc pensia alimentara , am facut plangere penala dar ... (vezi toată discuția)
Incuviintare schimbare nume copil minor dupa noul tata floare de gheata floare de gheata Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un temei legal tinand cont ca sa schimbat noul cod civil M-am recasatorit si am un copil de 5 ani din prima ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil minor adyfasie adyfasie Buna ziua, Am divortat in urma cu 3 ani, copilul a ramas in incredintarea mea, tatal nu a platit pensie alimentara niciodata si nu a vrut sa vada copilul ... (vezi toată discuția)