avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... HG 1578/2002 concediu odihna politisti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

HG 1578/2002 concediu odihna politisti

Salutare tuturor. Doresc sa aduc in discutie infama HG 1578/2002, prin care se acorda concediul de odihna politistior. De ce spun infama, este foarte simplu. Sefii se prevaleaza de ea, fara a tine seama de codul muncii si contractul colectiv de munca in vigoare. Aceasta HG spune ca una dintre fractiile CO trebuie sa fie de minim 21 de zile, pe cand Codul Muncii si contractul colectiv de munca in vigoare spun altceva si anume, una dintre fractii sa aiba minim 10 zile de CO neintrerupt. In ce masura mai este de actualitate aceasta HG, in conditile in care prevederile ei sunt in contradictie cu Legea de baza care reglementeaza relatiile de munca intre angajator si angajat, CODUL MUNCII, precum si contractul colectiv de munca, acte ulterioare acesteia si actualizate. Va multumesc!:sorry: X-(=D>

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna 10 zile ruxandram ruxandram Buna ziua, Exista undeva specificat in Codul muncii durata minima a concediului de odihna, sau este legal ca seful sa nu imi accepte concediul de 10 zile pe ... (vezi toată discuția)
Acordare zile de concediu menphis menphis Lucrez de 5 ani intr-o societate cu 18 angajati si as dori sa stiu cate zile de concediu am dreptul si in cate parti pot sa-l impart in contextul in care ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna anual mmsilvia mmsilvia Buna ziua. Va rog sa ma ajuntati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Care document prevaleaza in cazul duratei minime a concediului de odihna anual ... (vezi toată discuția)