avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna anual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna anual

Buna ziua.

Va rog sa ma ajuntati cu un raspuns la urmatoarea intrebare:

Care document prevaleaza in cazul duratei minime a concediului de odihna anual pentru o persoana angajata la o firma privata, codului muncii care mentioneaza 20 de zile lucratoare sau contractul colectiv de munca national care mentioneaza 21 de zile lucratoare?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:17, 3 Decembrie 2012
Art. 145 C.Mun
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.

Nu mai exista CCMUN.
Daca exista ccm aplicabil angajatorului in care este prevazut o durata a CO de minim 21 de zile lucratoare , atunci primeaza prevederile acestui c.c.m.

De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca creata3112 creata3112 Buna seara As avea o curiozitate.Este legal sa primesc salariu la 45 zile? adica lucrez de la 01-31 a lunii iulie si pe 15. august incasez salariu pe luna ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna minim IoanNicolae IoanNicolae Buna ziua, Concediul de odihna conform Codului Muncii in vigoare este de minim 20 zile lucratoare / an, proportional cu durata efectiv lucrata. \"Art. ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihnă pensionar angajat cu jumătate de normă mariacrisss mariacrisss Bună ziua Va rog frumos sa mi spuneti dacă sunt pensionar gr 3 și lucrez cu jumătate de norma am dreptul la concediu de odihna integral sau mi l reduce la ... (vezi toată discuția)