avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amanare interogatoriu proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amanare interogatoriu proces civil

Buna ziua,
Poate cineva ca reclamant sa se sustraga de la interogatoriu (in mod repetat, invocand motive de boala...) desi instanta (civila) il cheama la interogatoriu?
Eu, ca si persoana parata, pot sa aman interogatoriul astfel incat/cu specificatia ca ambele parti sa fim interogate in aceeasi sedinta? Altfel persoana care tot amana ar putea fi avantajata modelandu-si raspunsurile in functie de declaratiile mele anterioare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 16:20, 15 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Conform art. 358 Cod de procedura civila
Neprezentarea la interogatoriu şi refuzul de a răspunde
Dacă partea, fără motive temeinice, refuză să răspundă la interogatoriu sau nu se înfăţişează, instanţa poate socoti aceste împrejurări ca o mărturisire deplină ori numai ca un început de dovadă în folosul aceluia care a propus interogatoriul. În acest din urmă caz, atât dovada cu martori, cât şi alte probe, inclusiv prezumţiile, pot fi admise pentru completarea probatoriului.

Inseamna ca daca NU ARE motive temeinice se va considera un inceput de dovada.
Daca omul ESTE bolnav, cum sa vina?
Art.358 NCPC se refera la imprejurarea in care partea refuza fara "motive temeinice" asadar,daca este bolnav si nu se poate prezenta instanta poate considera boala ca un motiv temeinic care impiedica partea sa se prezinte la interogatoriu
Boala este un motiv întemeiat ptr amânarea luării interogatoriului, dar va trebui sa fie dovedită .
Amânarea interogatoriului părții adverse este motiv de amânare și ptr dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentarea la interogatoriu a unuia dintre cei doi relamanti lore37 lore37 Buna seara Impreuna cu sotul, suntem reclamanti intr-un proces cu o banca avand pretentii banesti. La solicitarea bancii la primul termen de judecata, ... (vezi toată discuția)
Interogatoriul in proces civil aelemarac aelemarac Buna ziua, In ce masura, daca cineva este chemat pentru interogatoriu la un proces civil, acesta poate refuza daca este parte in proces? Intrebarile din ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea piritului la interogatoriu folosinta folosinta Ce implicatii sunt daca piritul nu se prezinta la interogatoriu ? Incidentul poate fi folosit in favoarea reclamantului ??Daca da , in ce fel ? (vezi toată discuția)