Buna seara
Impreuna cu sotul, suntem reclamanti intr-un proces cu o banca avand pretentii banesti. La solicitarea bancii la primul termen de judecata, instanta a incuviintat proba cu interogatoriul nostru si am fost citati de catre intanta. Daca eu nu ma prezint la interogatoriu dar o face sotul, pentru simplul motiv ca de toate hartiile s-a ocupat sotul meu si ca de cand am luat creditul in anul 2006 nu am fost interesata de subiect, ce se poate intampla. Mentionez ca este vorba strict de niste sume de bani . Multumesc
Neprezentarea la interogatoriu şi refuzul de a răspunde
Dacă partea, fără motive temeinice, refuză să răspundă la interogatoriu sau nu se înfăţişează, instanţa poate socoti aceste împrejurări ca o mărturisire deplină ori numai ca un început de dovadă în folosul aceluia care a propus interogatoriul. În acest din urmă caz, atât dovada cu martori, cât şi alte probe, inclusiv prezumţiile, pot fi admise pentru completarea probatoriului.
Multumesc pentru citarea din NCPC, dar nu mi-ati raspuns concret la intrebare si reamintesc ca sotul meu, tot in calitate de reclamant, se va prezenta la interogatoriu pentru a raspunde intrebarilor bancii. Daca unul din cei doi reclamanti (sot si sotie) nu se prezinta la interogatoriu atunci cum poate fi interpretat art. 358 din NCPC, pentru ca sotul va raspunde interogatoriului?
V-a răspuns cât se poate de clar. Instanța poate considera fie că ați mărturisit în favoarea pârâtei la toate întrebările acesteia, fie că aveți ceva de ascuns motiv pentru care poate admite administrarea de probe noi (care în mod normal nu se mai cer după primul termen de judecată, ele fiind propuse prin cerera de chemare în judecată și prin întâmpinare).
Mergeți la interogatoriu, iar la întrebările la care nu cunoașteți răspunsul spuneți că nu-l cunoașteți și motivați.