avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Consecintele neprezentarii paratului la interogatoriu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Consecintele neprezentarii paratului la interogatoriu

Paratul nu se prezinta la interogatoriu.Care sunt consecintele?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 din Regulament ( nu este necesar sa editati mesajele cu litere majuscule)
Ultima modificare: Vineri, 2 Ianuarie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Art. 358 C.proc.ci.v - Neprezentarea la interogatoriu şi refuzul de a răspunde
Dacă partea, fără motive temeinice, refuză să răspundă la interogatoriu sau nu se înfăţişează, instanţa poate socoti aceste împrejurări ca o mărturisire deplină ori numai ca un început de dovadă în folosul aceluia care a propus interogatoriul. În acest din urmă caz, atât dovada cu martori, cât şi alte probe, inclusiv prezumţiile, pot fi admise pentru completarea probatoriului.

Aşadar, atitudinea celui chemat la interogatoriu, constând în refuzul nejustificat de a se prezenta sau de a răspunde la întrebări, poate fi considerată de către instanţă fie ca o mărturisire, fie ca un început de dovadă.
[ link extern ]
foarte clar - MULTUMESC FRUMOS
daca piritul nu se prezinta la terogatoriu , cum procedez ? las interogatoriul cu rapunsuri la instanta sau cum ??
Intervenţie moderator


Am rugămintea să respectați pct. 3.3 din regulamentul Forumului și să nu deschideți același subiect de mai multe ori. Am șters subiectul dublat și am postat mesajele mai jos. Mulţumesc!


Gabriela Pintea


liclic1974 a scris:
daca piritul nu se prezinta la interogatoriu , cum procedez ? las interogatoriul cu intrebari la care adaug eu raspunsurile dupa cum mi-ar conveni sau las la instanta formularul numai cu intrebari si vede instanta ce si cum ? ??



doroiman a răspuns:
daca paratul nu se prezinta la interogatoriu instanta poate face aplicarea art.358 c.proc.civ., in sensul ca instanta poate aprecia neprezentarea ca o marturisire . Dvs depuneti interogatoriul la dosarul cauzei, fara a completa si raspunsurile, acestea sunt strict personale si nu pot fi completate de catre cel care a propus interogatoriul



liclic1974 a scris:
super !
0OK

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentarea piritului la interogatoriu folosinta folosinta Ce implicatii sunt daca piritul nu se prezinta la interogatoriu ? Incidentul poate fi folosit in favoarea reclamantului ??Daca da , in ce fel ? (vezi toată discuția)
Neprezentarea la interogatoriu a unuia dintre cei doi relamanti lore37 lore37 Buna seara Impreuna cu sotul, suntem reclamanti intr-un proces cu o banca avand pretentii banesti. La solicitarea bancii la primul termen de judecata, ... (vezi toată discuția)
Amanare interogatoriu proces civil stemno stemno Buna ziua, Poate cineva ca reclamant sa se sustraga de la interogatoriu (in mod repetat, invocand motive de boala...) desi instanta (civila) il cheama la ... (vezi toată discuția)