avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... As dori sa stiu daca e bine ca eu sa intentez divort, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

As dori sa stiu daca e bine ca eu sa intentez divort, sau nu...

Am sa incerc sa povestesc cat de scurt pot astfel incat sa fie inteleasa situatia....mi-am surprins sotul discutand cu o alta femeie pe facebook si in urma mesajelor pe care le-am citit mi-am dat seama ca se cunosteau de ceva vreme ( lucru confirmat ulterior de sotul meu .....se cunosteau de 2 luni). Am pus intrebarile firesti ( cine este, cat de serioasa este relatia, cand avea de gand sa-mi spuna) si am constatat ca doreste sa se separe de mine. Rudele lui ( mama, respectiv sora ) stiau de situatia aceasta si doresc sa ne vada despartiti. In cei 17 ani impreuna ( 7 de relatie si 10 de casatorie) am facut o casa ( trecuta pe numele lui, era inainte de casatorie) , o afacere ( inceputa tot inainte de casatorie, trecuta pe numele lui si a mamei lui, pensionara- pentru anumite facilitati fiscale) , o masina luata in timpul casatoriei. El doreste sa finalizam casatoria amiabil, dar cum doreste el....Trebuie sa mentionez ca avem o fetita de aproape 3 ani, cu grave probleme de sanatate....Asa cum va spuneam doreste incheierea casatoriei amiabil....casa ( in prezent aflata sub sechestru din cauza unui credit pr care nu a reusit sa- l plateasca) doreste sa o treaca copilului cu grave probleme de sanatate, numai sa nu fie pe numele meu, si afacerea si masina sa fie ale lui, iar intretinerea lunara pentru copil sa fie undeva pe la 7-8oo ron. Trebuie sa va spun ca am si eu un credit pentru care sr face poprire din salariu, .In prezent el nu mai locuieste la domiciliul familiei, nu stiu unde locuieste, nu suna si nici nu trimite mesaje sa se intereseze de copil decat o data pe saptamana....si atunci sta max. o ora...ce as putea sa fac? Nu mai am incredere in vorbele lui....inteleg ca doreste un alt copil cu resectiva cu care ma inseala, nu stiu daca s-a si intamplat lucrul asta....si ce as putea face inainte sa apara acest copil? La momentul actual singura mea sursa de venit este salariul, din care mi se opreste o parte din bani, in rest eu nu am nimic pe numele meu.....Nu ma intereseaza decat copilul meu care necesita niste costuri lunare mai mari fiind foarte bolnavicioasa.....va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:14, 16 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Divortati si solicitati partajul bunurilor realizare impreuna.
Pentru casa va trebui sa dovediti ca ati avut contributii la ea.
Masina e jumatate jumatate si pensia de intretinere este acum 1/4 din venitul lui net dovedibil.
daca se mai naste un copil atunci va fi de 1/6 din acel venit.
Cat priveste datoriile, daca sunt cat de cat egale, atunci .... daca nu, vedeti cum e mai avantajos. va sfatuiesc sa va consultati cu cineva care stie drept .
Asta si doresc....am primit o lectie de viata urata....nu as dori sa mai primesc una....
Daca are ipoteca pe casa sau a primit o somatia imobiliara, el nu poate dona casa copilului, iar daca nu are si o poate dona, o si face, revocarea donatiei poate fi ceruta in instanta de catre creditor daca nu va plati creditul.

Nu are nicio importanta cine cere divortul primul, nu e un avantaj.

A fost un credit de nevoi personale care nu a mai putut fi platit la termenele stabilite de banca si in prezent casa este sub sechestru asigurator pana la achitarea sumei restante. In aceasta situatie eu cred ca nu poate dona casa copilului.....ce parere aveti? Si este mai bine facuta donatie sau contract de vanzare pe numele copilului? Astept parerile dumneavoastra.....va multumesc
In momentul asta nu poate nici dona si nici vinde, iar daca si dupa ce plateste, e mai bine sa doneze cat nu are alt copil. Vanzare nu, ca minorul nu are bani sa cumpere.

Alte discuții în legătură

Donatia smart28 smart28 Buna, Va rog frumos sa ma lamuriti in legatura cu o informatia. Sunt casatorit , am un autoturism trecut pe numele meu si as vrea sa fac un act de donatie, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua . o casa aflata sub sechestru cu hotărâre definitiva ... AKACARMEN AKACARMEN Bună ziua . O casa aflata sub sechestru cu hotărâre definitiva data de Tribunal su castig de cauza pentru Anaf poate fi donata copilului meu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Rate la banca stancu_sergiu stancu_sergiu in 2008 am facut impreuna cu sotia un credit de nevoi personale la banca pe care l-am platit cam un an, si am renuntat deoarece ca tot s-a marit rata si nu am ... (vezi toată discuția)