avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rate la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rate la banca

in 2008 am facut impreuna cu sotia un credit de nevoi personale la banca pe care l-am platit cam un an, si am renuntat deoarece ca tot s-a marit rata si nu am mai putut plati, de garantat nu am garantat cu nimica si nici nu am avut garantisi nici nu avem nimica pe numele nostru.Acum cateva zile am primit o instiintare prin care sa platesc tot creditul si o suma mare pt cheltuieli cu dosarul meu. Aceste probleme se pot extinde asupra proprietatii parintilor mei ? ii pot executa? chiar daca eu si sotia am semnat contractul? Si as mai avea mai o intrebare, proprietatile care sunt pe numele parintilor pot fi trecute pe copilul meu care are 5 ani, cum si in ce mod, eu ca singur mostenitor pot sa renunt la mostenire din proprie initiativa si mostenirea sa ramana la copilul meu (singurul nepot al parintilor)fara a fi atacata de banca sau de executor?
Cel mai recent răspuns: stancu_sergiu , utilizator 04:45, 27 Decembrie 2012
Executarea silita nu se poate intinde decat asupra bunurilor aflate in evidenta debitorului,eventual codebitor
Avand in vedere ca proprietatea in discutie apartine parintilor dvs care nu detin calitate in contractul de imprumut,proprietarii pot instraina imobilul conditionat de interesele proprii
Atentie la instrainare. In urmarirea executarii obligatiei de plata, creditorul se poate lega si de faptul ca proprietatea dvs a fost instrainata dupa ce ati fost instiintat ca aveti obligatia sa platiti tot creditul. In acest sens, poate sa apara riscul sa va treziti cu un dosar penal. In general bancile nu pierd niciodata. Atentie mare!
executarea silita se poate face numai pe bunurile personale.
Nu aveti la ce mostenire sa renuntati cat parintii sunt in viata. Parintii pot vinde/ dona copilului dvs. Aveti nevoie de acordul Autoritatii tutelare pt a reprezenta copilul la cumparare.
@dorin, e vb de proprietatea parintilor.
Sunt patrimonii distincte ale dvs si ale parintilor. Raspundeti de obligatiile contractate cu bunurile dvs personale. Parintii nu au nicio legatura cu acest credit.

Creditoarea va incerca sa isi recupereze suma restanta in formele prevazute in codul de procedura civila, inclusiv prin poprire asupra eventualelor dvs venituri.

Parintii pot dispune cum vor de bunurile lor cat timp sunt in viata, inclusiv prin instrainare catre fiul dvs minor. La data decesului lor, bunurile va vor reveni dvs. Atentie insa la acest moment caci creditorii pot ataca o eventuala renuntare la mostenire ca fiind facuta in frauda drepturilor acestora.

Alte discuții în legătură

Succesiune donatie Lorelai679 Lorelai679 Bună ziua, În urma succesiunii, pot dona fiicei mele partea care mi-a revenit mie din moștenire, in calitatea mea de moștenitor ? Menționez că am ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa parinti ContSters278009 ContSters278009 Eu sunt la pensie de boala. Am rate la 2 banci pe care nu le-am mai putut plati. Tatal meu a murit. Mama vrea sa imi treaca partea ei din apartament mie cu ... (vezi toată discuția)
la succesiune, pot ceda partea mea de mostenire unui nepot? icostin66 icostin66 Buna ziua. La succesiune, pot ceda partea mea de mostenire unui nepot? (vezi toată discuția)