avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rate la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rate la banca

in 2008 am facut impreuna cu sotia un credit de nevoi personale la banca pe care l-am platit cam un an, si am renuntat deoarece ca tot s-a marit rata si nu am mai putut plati, de garantat nu am garantat cu nimica si nici nu am avut garantisi nici nu avem nimica pe numele nostru.Acum cateva zile am primit o instiintare prin care sa platesc tot creditul si o suma mare pt cheltuieli cu dosarul meu. Aceste probleme se pot extinde asupra proprietatii parintilor mei ? ii pot executa? chiar daca eu si sotia am semnat contractul? Si as mai avea mai o intrebare, proprietatile care sunt pe numele parintilor pot fi trecute pe copilul meu care are 5 ani, cum si in ce mod, eu ca singur mostenitor pot sa renunt la mostenire din proprie initiativa si mostenirea sa ramana la copilul meu (singurul nepot al parintilor)fara a fi atacata de banca sau de executor?
Cel mai recent răspuns: stancu_sergiu , utilizator 04:45, 27 Decembrie 2012
deci sa inteleg ca nu pot sa pierd proprietatile parintilor cat timp traiesc iar daca mor si eu renunt la mostenire ma pot trezi cu un dosar penal??, atunci care ar fi cea mai bun metoda de instrainare a bunurilor parintilor mei catre copilul meu? Donatia poate fi atacata de altcineva decat cei din familie?, poate fi atacata donatia de banca sau de executor? Iar eu daca pe viitor o sa fiu angajat pot sa-mi blocheze contul bancar ca in situatia de fata(acuma e gol, doar caii de la bicicleta pe care nu o am pot sa execute), eu am inteles ca pot pune poprire pe 30-50 % din venitul meu si al sotiei, daca ne ia tot venitul nu mai avem din ce trai, se poate intampla asa ceva?ca daca da nu o sa mai fiu angajat cu acte o sa lucrez la negru
Ultima modificare: Miercuri, 26 Decembrie 2012
stancu_sergiu, utilizator
Parintii pot dona cat sunt in viata si nimeni n-o sa aiba de obiectat decat fratii dvs daca aveti.

Daca parintii nu vor dona sau vinde copilului dvs acum cat sunt in viata, iar casa se va afla in patrimoniul lor la data decesului unuia din ei, creditorii pot accepta succesiunea in locul dvs.

Veti avea si conturile blocate in ideea ca aveti si alte venituri in afara de salariu si va pot pune poprire pe 1/3 din salariu fiecaruia din dvs sotii fiind o datorie comuna.


daca mi se blocheaza conturile eu cui trebuie sa ma adresez ca sa pot scoate 2/3 din salar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune donatie Lorelai679 Lorelai679 Bună ziua, În urma succesiunii, pot dona fiicei mele partea care mi-a revenit mie din moștenire, in calitatea mea de moștenitor ? Menționez că am ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa parinti ContSters278009 ContSters278009 Eu sunt la pensie de boala. Am rate la 2 banci pe care nu le-am mai putut plati. Tatal meu a murit. Mama vrea sa imi treaca partea ei din apartament mie cu ... (vezi toată discuția)
la succesiune, pot ceda partea mea de mostenire unui nepot? icostin66 icostin66 Buna ziua. La succesiune, pot ceda partea mea de mostenire unui nepot? (vezi toată discuția)