avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatia

Buna,
Va rog frumos sa ma lamuriti in legatura cu o informatia. Sunt casatorit , am un autoturism trecut pe numele meu si as vrea sa fac un act de donatie, adica sa il donez fiului surorii mele, un baiat de 6 ani. Vrea sa fac acest lucru deoarece nu mai ma inteleg cu sotia mea, e posibil sa ne separam si ma gandesc de pe acum la ce e mai rau.
Daca donez masina copilului sotia mea in cazul unui divort, mai poate avea vreo pretentie de la el???
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: smart28 , utilizator 00:49, 24 Decembrie 2009
Autoturismul l-ati dobandit in timpul casatoriei ?
A fost dobandit de dvs..inainte de incheierea casatorie ?

Va rog sa dati informatii cat mai precise pentru a fi consiliat in cel mai eficient mod.
Daca autoturismul a fost achizitionat in timpul casatoriei este bun comun si intra in masa partajabila. In acest caz, sotia poate ataca actul de donatie.
Autoturismul il aveam dinainte sa ma casatoresc...
In acest caz sotia nu are si nu va avea nici un drept asupra lui.
Puteti sa il donati sau sa il pastrati, cum doriti pt ca este bunul dvs. personal si nu intra in masa partajabila.
In acest caz este bun propriu si dispuneti de el cum doriti. Nu intra in masa partajabila, deci, nu este nevoie sa-l donati.

Alte discuții în legătură

Executare bunuri imobile achizitionate dupa casatorie aleksutzu aleksutzu In anul 2007 sotia mea (pe atunci necasatorita) a facut un credit de nevoi personale fara giranti sau ipoteca pe 10 ani pe numele ei, pentru sora ei urmand ca ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu daca e bine ca eu sa intentez divort, sau nu... Agnia Agnia Am sa incerc sa povestesc cat de scurt pot astfel incat sa fie inteleasa situatia....mi-am surprins sotul discutand cu o alta femeie pe facebook si in urma ... (vezi toată discuția)
Executare silita alexa1305 alexa1305 Buna seara.Am o problema cu bancile,poveste lunga.Pe scurt, am avut o poprire pe salariu (care, de altfel nu cred ca s-a anulat, insa eu acum sunt in concediu ... (vezi toată discuția)