avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovire/Cearta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovire/Cearta

Cearta in familie

Buna ziua,

de curand(sambata seara) am avut o noua cearta in familie(problemele au inceput inainte de a ma casatori...), intre mine si soacra-mea; dupa ce ma jignit la greu, m-a facut in toate felurie, i-am aruncat in fata un sfert de pahar cu vin...apoi i-a a inceput sa dea in mine...m-am saturat si i-am dat si eu una. Acum ea vrea sa depuna plangere la Politie, sa scoata certificat de la IML si sa ma dea in judecata pentru o mica umflatura. Ce pot pati in cazul de fata? eu unul m-am saturat de tot balamucul pe care il am de cand m-am casatorit. Este pentru prima oara cand am de-a face cu asemenea cazuri. Nu m-am batut cu nimeni in viata mea, si am ajuns sa ma bat cu soacramea...:(

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2017
Flaviu2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 11:48, 6 Februarie 2017
In cazul lovirii sau a altor violente, in noul cod penal la art. 193, Cap. II, se specifica urmatoarele:

"CAPITOLUL II
Infracţiuni contra integrităţii corporale sau sănătăţii

Art. 193

Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."

Verificati si pe link-ul urmator: [ link extern ]

Sau

"CAPITOLUL III
Infracţiuni săvârşite asupra unui membru de familie

Art. 199

Violenţa în familie
(1) Dacă faptele prevăzute în art. 188,art. 189 şi art. 193-195 sunt săvârşite asupra unui membru de familie, maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime.
(2) În cazul infracţiunilor prevăzute în art. 193 şi art. 196 săvârşite asupra unui membru de familie, acţiunea penală poate fi pusă în mişcare şi din oficiu. Împăcarea înlătură răspunderea penală.

Detalii: [ link extern ]

O seara buna.
Urata treba, dpdv a cap. 2 si 3.

Mai mentionez urmatoarele

- in momentul actiunii cearta/lovire eram sub influenta a alcoolului;
- sotia si copilul a fost de fata la toata scena...

P.S. sa inteleg ca eu trebuia sa stau ca o statuie sa inghit toate jignirile + bataia ce mi s-ar cuveni in urma aruncari cu vin pe fata soacrei; ce regret,... daca imi pica fisa, trebuia sa ma ridic si sa plec inainte ca tot scandalul sa ia mai multa amploare
Dar și dvs. puteți depune o reclamație pentru același motiv ca și soacra.
puteti sa ii faceti plangere si dvs, oricum, daca depune plangere va va audia politistul sau procurorul si veti putea explica conflictul. Dar asta nu va scapa de raspundere penala. Cred ca cel mai indicat ar fi sa faceti pace cu ea printr-un acord de mediere in care sa va iertati reciproc si prin care sa va fixati noi cadre de relationare. Daca dvs nu o suportati sau nu o agreati ar fi bine sa evitati orice contacte cu ea pentru ca astfel evitati noi si noi conflicte penale sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta in familie jana orascu jana orascu ce condamnare risca agresorul cand a lovit sotia ? (vezi toată discuția)
Violența în familie danaciungan@yahoo.com danaciungan@yahoo.com Ce pedeapsă poate primi partenerul ptr5/6zile îngrijiri medicale de la Iml (vezi toată discuția)
Lovire persoana Mariana1000 Mariana1000 Buna ziua, Prietenul meu s-a dus la resedinta parintilor sai, unde s-a batut cu tatal sau (niste probleme din trecut, legate de mostenire). Amandoi au incasat ... (vezi toată discuția)