avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... violenta in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

violenta in familie

ce condamnare risca agresorul cand a lovit sotia ?
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 23:55, 4 Iulie 2019
Conform Codului penal:

Art. 199
Violenţa în familie
(1) Dacă faptele prevăzute în art. 188,art. 189 şi art. 193-195 sunt săvârşite asupra unui membru de familie, maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime.
(2) În cazul infracţiunilor prevăzute în art. 193 şi art. 196 săvârşite asupra unui membru de familie, acţiunea penală poate fi pusă în mişcare şi din oficiu. Împăcarea înlătură răspunderea penală.

Art. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2019
Geanina DRIAN, Avocat
Depinde de certificatul Medico- legal, dacă exista .... depinde de probele Administate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violența în familie danaciungan@yahoo.com danaciungan@yahoo.com Ce pedeapsă poate primi partenerul ptr5/6zile îngrijiri medicale de la Iml (vezi toată discuția)
Lovire/cearta Flaviu2016 Flaviu2016 Cearta in familie Buna ziua, de curand(sambata seara) am avut o noua cearta in familie(problemele au inceput inainte de a ma casatori...), intre mine si ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie Nico15 Nico15 Salut, am un prieten ai carui parinti sunt despartiti. El sta cu mama la dansa in casa...Tatal lui era \\\\\\"ginere in casa\\\\\\". Nu erau divortati. ... (vezi toată discuția)