avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren cu factura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren cu factura

Buna ziua,

Ma intereseaza sa cumpar un teren care apartine in acest moment unei firme (firma B).
Terenul a fost cumparat de firma A de la 2 persoane fizice acum 8 ani. Terenul a fost intabulat pe aceasta firma.

Acum 2 ani firma A, a vandut terenul catre firma B. Insa aceasta vanzare nu s-a facut la notar, s-a facut doar pe baza de factura. Este o astfel de tranzactie legala ?

Eu acum vreau sa cumpar terenul de la firma B. Mentionez ca terenul este acum intabulat pe firma A. Ambele firme apartin unei singure persoane, iar eu sunt asociat cu 5% in firma B.

Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o parere.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:46, 16 Ianuarie 2017
Si tranzactiile imobiliare dintre firme se fac prin notariat. In consecinta, nu este suficienta factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobiliara. doru_gabriel doru_gabriel Buna seara! Este valabila o tranzactie imobiliara de la persoana juridica la persoana fizica fara notar? Se emite si factura! multumesc (vezi toată discuția)
Vanzare teren intabulat pe altcineva viliezwarez viliezwarez Buna am vandut un teren perfect legal din punct de vedere juridic inscris in cf la notar am facut vanzare cumparare am incasat banii tot ok. Dar acuma m-am ... (vezi toată discuția)
Valabilitate extras de carte funciara pentru autentificare Vranceanud Vranceanud Anul trecut pe 10 noiembrie am cumparat o garsoniera, dar extrasul de carte funciara cerut de notar purta data de 2 noiemvrie. Dupa cate stiu, valabilitatea ... (vezi toată discuția)