avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobiliara.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobiliara.

Buna seara!

Este valabila o tranzactie imobiliara de la persoana juridica la persoana fizica fara notar? Se emite si factura!

multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 10:50, 24 Octombrie 2009
Imobiliara cum?
Daca este vorba de un teren, nu se poate decat la notar.
Daca este vorba de o constructie si terenul aferent(inclusiv apartament), nu se poate decat la notar.
Daca este vorba de o constructie fara terenul aferent ( pt. ca nu este proprietatea vanzatorului ) este posibil si fara notar, depinde de ce drept de folosinta e vorba ( cum il are vanzatorul constructiei - superficie, uz, uzufruct etc.).

In prezent vanzarile de imobiliare cu teren nu se pot face decat la notar, cu extras de carte funciara, incheierea de intabulare, certificat fiscal si contractele anterioare in original.
Tranzactia preintampina un proces sau stinge un proces deja inceput.

Asa incat, forma scrisa e suficienta (nu neaparat autentica , chiar si in cazul unui teren ) e suficienta, in vederea producerii efectului translativ , declarativ , sau constitutiv, dupa datele concrete ale situatiei faptice.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc !
Este vorba despre un imobil fara teren ,terenul apartine statului (de sub cladire).
Locuintele se instraineaza , in mod obligatoriu , respectand forma autentica.(un contract de vanzare cumparare va fi perfectat in forma autentica ).

Furnizati foarte putine detalii , pentru o concizie a unui raspuns.
Fara autentificarea actului de vanzare cumparare la un notar Biroul de carte Funciara va da respingere la intabulare deoarece nu sunt achitate taxele catre stat!B-) Este singurul impediment!
Deci actul dvs nu este opozabil tertilor! Si va puteti trezi ca acea societate vinde acelasi imobil de 10 ori catre persoane diferite! Inscrierea in cartea funciara este cea mai buna masura de precautie impotriva fraudelor!
SUCCES!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)
Instrainarea unei constructii december december Nu este vorba de o situatie reala, sunt student, an 2, UBB si am o nelamurire cu privire la instrainarea unei constructii si forma actului de care este nevoie, ... (vezi toată discuția)
Acte necesare construire locuinta adrianciulei1970 adrianciulei1970 Doresc sa construiesc o locuinta proprietatea mea in curtea parintilor(in prezent stau cu parintii in casa lor).Va rog sa-mi spuneti ce acte imi trebuie si ... (vezi toată discuția)