avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot reveni la serviciu mai devreme decât am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot reveni la serviciu mai devreme decât am menționat în cerere?

Bună seara!
Menționez ca sunt in CCC . In cerere am menționat ca stau 2 ani in concediu dar între timp m am răzgândit și doresc să revin la serviciu. Ar fi posib și dacă ar fi posibil, stimulentul de inserție îl mai primesc? Copilul are vârsta de 1 an si două luni in prezent!
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 16 Ianuarie 2017
1. Da, este posibila intoarcerea mai devreme la loculde munac, chiar si in situatia descrisa de dvs.

2. Pentru stimulentul de insertie :
OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie croberta croberta Daca mama se intoarce mai devreme la serviciu, iar tatal refuza sa-si ia acea luna de crestere copil, mama mai are dreptul la stimulent de insertie pana la 3 ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare stimulent insertie dannyy80 dannyy80 Cu cat timp trebuie sa se intoarca mama la serviciu pentru a beneficia de stimulent de insertie daca si tatal opteaza pentru o luna de zile concediu crestere ... (vezi toată discuția)
Daca incep activitatea mai devreme si la un alt angajator, mai am dreptul la stimulentul de insertie? surugiu_daniela surugiu_daniela Buna seara! Sunt in concediu de crestere al copilului (in varsta de 1 an si 5 luni). Teoretic, la varsta de 1 an si 11 luni, adica la 01.08.2017 ar trebui sa ... (vezi toată discuția)