avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Masina de serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Masina de serviciu

Buna ziua,
Sotul meu a avut in luna noiembrie anul trecut un accident cu masina de serviciu din cauza unei piese de la sistemul de franare, si in decembrie si-a inaintat cererea de demisie. Patronul nu a vrut sa ii semneze demisia decat dupa ce a semnat un contract de plata a masinii deoarece nu avea casco pe acea masina.Desi initial a zis sa ii trimitem piesa care a zis mecanicul ca nu mai functiona(motivul accidentului), piesa e deja de 2 luni firma si masina la fel, pentru a se constata daca a fost o defectiune mecanica sau pur si simplu neatentia soferului, nici in zi de azi nu a verificat nici piesa nici masina.
Problema este ca situatia noastra financiara a devanit un pic mai precara si nu imi permit sa platesc ratele pentru reparatia masinii iar firma tot taraganeaza cu verificarea.
Pot sa ma dea in judecata daca nu mai platesc? pot face ceva astfel incat sa ii oblig sa verifice piesa si masina?
Cel mai recent răspuns: Mayev , utilizator 07:35, 17 Ianuarie 2017
Mayev a scris:

....
Problema este ca situatia noastra financiara a devanit un pic mai precara si nu imi permit sa platesc ratele pentru reparatia masinii iar firma tot taraganeaza cu verificarea.
Pot sa ma dea in judecata daca nu mai platesc? pot face ceva astfel incat sa ii oblig sa verifice piesa si masina?

Daca nu platiti, puteti fi actionat in instanta, iar in instanta puteti solicita efectuarea unei expertize tehnice la masina.
Fiind masina pentru echipele ce se deplaseaza pe teren, pana se ajunge la instanta verificarea tehnica o sa fie irelevanta, fiind mari sanse sa fie reparata intre timp

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut o tamponare cu masina firmei si acum patronul ma obliga sa platesc prejudiciul cauzat Shyva17 Shyva17 I 1 Buna ziua! Am avut acum recent o tamponare usoara fara victime cu masina firmei de distributie paine LT 35 ! Era ploaie torentiala ,terasament umed ... (vezi toată discuția)
Accident auto si.monette si.monette am lucrat la o firma de distributie timp de 3 luni, fara carte de munca. im momentul in care i-am anuntat ca as vrea sa considere ultima sapt ca fiind de ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul nu vrea sa accepte o piesa pentru a fi schimbata gexgec gexgec Buna ziua, La sfarsitul lunii iulie am avut un accident in care nu a fost nimeni in afara de mine si masina de firma pe care o conduceam ( in timpul ... (vezi toată discuția)