Buna ziua!
In luna august, sotia a parasit domiciliul, pe motiv ca as avea o relatie extraconjugala, neputand dovedi nici in momentul de fata. Neintelegerile dintre noi au aparut cu mult timp in urma. Avem un copil de 1 an si 8 luni pe care l-a luat asupra ei, si-a schimbat domiciliul, mutandu-se la parintii ei, formuland o cerere de acordare a pensiei de intretinere pentru copil in luna octombrie, fara a intenta inca divort.
In timpul casatoriei(luna iulie) am obtinut un imprumut bancar de 10.000 €, pentru a achizitiona o masina, rata lunara fiind platita doar de mine, creditul fiind pe numele meu, ea fiind doar coplatitor, in caz ca eu nu pot achita. In cazul in care as cere eu divort, ce se va intampla cu masina? Intra la partaj?
O alta problema este custodia copilului. Daca salariul meu este de aprox. 4800 de lei, fiind mult mai mare decat al ei, este posibil sa obtin custodia copilului?
Bunurile cumpărate în timpul căsătoriei sunt bunuri comune şi fac obiectul partajului.
La stabilirea autorităţii părinteşti şi a domiciliului copilului nu este relevantă diferenţa între veniturile părinţilor.
Acuma masina e bun comun, ca si creditul. Pt ratele ce le-ati platit fara ajutor pt ca ati locuit separat si nu v-ati gospodarit impreuna, aveti un drept de creanta.
Daca dvs folositi masina si platiti si creditul, nu aveti niciun interes sa cereti paratjul, iar daca sotia va cere paratjul candva, veti proba ca ati platit creditul luat pt aachizitie, singur.
Divort
Alexandru 112
Buna ziua.de curând urmează să dau divorț de soție.ea are un credit de nevoi personale pe numele ei...acum nu vrea sa imi accepte divorțul pana nu ii ... (vezi toată discuția)
Partaj datorii
Crown
Redeschid acest subiect pentru ca nu am gasit un raspuns care sa imi raspunda la intrebarile mele si va rog pe aceasta cale sa ma sfatuiti.
Sunt divortata de ... (vezi toată discuția)