avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj apartament (ipotecat la banca)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj apartament (ipotecat la banca)

Buna ziua

Sunt intr-o situatie ... ciudata. In timpul casatoriei am cumparat impreuna cu fosta sotie un apartament. In urma cu 2 ani fosta a plecat in UK, a dat divort si a refuzat sa mai plateasca ratele la apartament (nici un leu). Am fost la banca si mi-au dat cu "FLIT" (sotia este titularul creditului si eu coplatitor), ei au spus ca trebuie sa-si recupereze banii, cum impartim noi platile nu este problema bancii. Copilul (7 ani) va ramane in custodia mea si nu vreau sa pierd casa, cum am platit 2 ani pot sa platesc si in continuare, dar nu vreau sa termin de platit si sa impart casa cu ea la sfarsit. Orice sfat este binevenit.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: sorin_braescu , utilizator 21:17, 28 Martie 2016
Trebuie sa deschideti actiunea de partaj in instanta, demonstrati cu probe ca ati achitat numai dvs ratele si discutati cu banca conditiile transferarii creditului numai pe numele dvs
OK.....si eu cum demonstrez in instanta ca am platit eu ratele ? Chitantele de la banca sunt toate pe numele meu, dar sunt suficiente in instanta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa dupa divort bogda_24 bogda_24 Cum se imparte o casa dupa divort luata prin credit bancar? Mentionez ca eu sunt titularul de credit, fosta sotie fiind codebitor si aflandu-se automat in ... (vezi toată discuția)
Partaj credit refinantat -urgenta cardamisa cardamisa m-am casatorit in mai 2001 si in oct 2001 am avut un copil. In 2003 am luat un credit ipotecar pe 15 ani de la banca unde eram angajata . in sept 2006 am ... (vezi toată discuția)
Coplatitor la contract pentru apartament cumparat cu prima casa marcelutza marcelutza Buna ziua, Am nevoie de un sfat avizat: In urma cu 3 ani s-a cumparat un ap. cu credit banca Prima Casa. Sotul titular de contract,sotia coplatitoare.In ... (vezi toată discuția)