avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daune pentru vatamare corporala din accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daune pentru vatamare corporala din accident rutier

Buna seara!
In data de 2 septembrie eu si prietenul meu am foat implicati intr-un accident rutier cu motocicleta.Accidentul s-a produs prin neacordare de prioritate de catre o dacie logan in urma careia au survenit numeroase vatamari corporale.Am scos certificat medico-legal si urmeaza a fi chemati pentru deschiderea dosarului penal.Eu necesit 8-9 zile de ingrijiri medicale si pritenul meu 3-4 zile de ingrijiri medicale in cazul in care nu apar alte complicatii.
Am refuzat SMURDUL si internarea la momentul produceri accidentului pentru ca ne-a fost frica ca ancheta sa nu fie influentata.LA politie am ceruit impreuna cu prietnul meu sa nu i se faca dosar penal.Am cazut de comun acord cu persona care ne a accidentat sa ne platesca diferenta de la asigurare pana la pretul motocicletei cu care l-am achizitionat.A doua zi am fost insultati si ni s-a spus ca refuza sa nea dea diferenta de bani.Am decis sa i dam in judecata.Am dori sa stim datorita faptului ca situatia s-a modificat si am deschis dosarul penal ce suma reala am putea cere in instanta atat pentru acoperirea sumei motocicletei cat si pentru daune morale si pentru vatamari corporale
art 219 cod penal: Distrugerea din culpa....deci este reglementata si aceasta forma a infractiunii.;)
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Si cum sa inteleg "se poate retine insa infractiunea de distrugere" in cazul unui accident de circulatie???
Intentie?:O
Atunci nu mai e accident!
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
ContSters56778, utilizator
E vorba de distrugere din culpa, nu cu intentie.
J H a scris:

Si cum sa inteleg "se poate retine insa infractiunea de distrugere" in cazul unui accident de circulatie???
Intentie?:O
Atunci nu mai e accident!

E greu cand "nici nu stii ce nu stii" si e normal sa etalam emotii.
Si un accident poate fi produs din culpa sau intentionat.
Daunele materiale se datoreaza distrugerilor (din culpa sau intentionate).
Distrugerile provocate din culpa cu un autoturism, sunt acoperite de polita RCA.
Altele - nu.
Conditia prin care apare raspunderea civila a asiguratului, acoperita de o polita RCA valabila la data accidentului, este culpa.
DEX: culpa=vina constand din savarsirea unei fapte ilicite cu consecinte pagubitoare.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
nucu$, utilizator
alinara a scris:

Buna seara!
In data de 2 septembrie eu si prietenul meu am foat implicati intr-un accident rutier cu motocicleta.Accidentul s-a produs prin neacordare de prioritate de catre o dacie logan in urma careia au survenit numeroase vatamari corporale.Am scos certificat medico-legal si urmeaza a fi chemati pentru deschiderea dosarului penal.Eu necesit 8-9 zile de ingrijiri medicale si pritenul meu 3-4 zile de ingrijiri medicale in cazul in care nu apar alte complicatii.
Am refuzat SMURDUL si internarea la momentul produceri accidentului pentru ca ne-a fost frica ca ancheta sa nu fie influentata.LA politie am ceruit impreuna cu prietnul meu sa nu i se faca dosar penal.Am cazut de comun acord cu persona care ne a accidentat sa ne platesca diferenta de la asigurare pana la pretul motocicletei cu care l-am achizitionat.A doua zi am fost insultati si ni s-a spus ca refuza sa nea dea diferenta de bani.Am decis sa i dam in judecata.Am dori sa stim datorita faptului ca situatia s-a modificat si am deschis dosarul penal ce suma reala am putea cere in instanta atat pentru acoperirea sumei motocicletei cat si pentru daune morale si pentru vatamari corporale

"Omul necinstit poate sa isi amane pedeapsa,dar nu poate scapa de ea"-"Poenam moratur improbus,non praeterit"

Pentru 8-9 zile si respectiv,3-4zile de ingrijiri medicale,dosarul penal se inchide,neexistand elementele constitutive ale unei infractiuni.Mai mult ,daca dvs ati facut in scris declaratia expresa ca nu aveti nicio pretentie materiala,inainte sa va fie achitate despagubirile,astfel cum ati convenit initial,cel care a produs evenimentul rutier va folosi declaratia dvs.data la politie ca proba in instanta civila.
Singura cale de urmat este instanta civila,prin formularea unei actiuni in pretentii conform.disp.art.998-1000 c.civ.
In aceasta situatie,fiecare trebuie sa timbrati la valoarea pretentiilor emise si sa solicitati administrarea unor probatorii cu interogatoriu,acte,doi martori si expertize

Alte discuții în legătură

Distrugere din culpa buruianaciprian80 buruianaciprian80 Cum se pedepseste distrugerea din culpa?Am avut un logan pe benzina care mi-a luat foc in parcare,eu facusem cu el vreo 60 de km in acea zi am ajuns in parcare ... (vezi toată discuția)
Acuzatia de distrugere norbert84 norbert84 Se poate actiona in judecata o persoana sub acuzatia de distrugere, in cazul in care a avariat 6 autoturisme aflate in parcare? Pe langa asta, autorul ... (vezi toată discuția)
Distrugerea de acte personale INFORMAT INFORMAT Va rog, daca stie cineva care este actul normativ care incrimineaza distrugerea de acte personale: contracte de casa, sau alte acte de importanta de catre ... (vezi toată discuția)