avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil

Buna seara, in oct 2016 am primit indemnizație creștere copil retroactiv din Iulie in cuantum de 1400 lei, pe baza veniturilor salariale carte de munca si contracte drepturi de autor. In dec am solicitat decizia de indemnizație, pe care am primit-o in timp util, dar cu mari dificultăți. Ni S-a spus ca dosarul este incomplet si au cerut sa aduc acte in 2 zile. Depinzând de angajator,le-am adus intr-o săptămana. Drept urmare, astăzi 16 ian am primit telefon si mi S-a comunicat ca indemnizația a fost suspendată si apoi recalculata la o suma mai mică cu 360ron. Este legal? In plus trebuie sa si plătesc din urma. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 17 Ianuarie 2017
Daca s-a gresit la calcul prima data,atunci este posibila sa se rectifice calculul si sa va stabileasca o noua indemnizatie.

Solicitati noua decizie de stabilire a cuantumului indemnizatiei.
Daca au greșit la calcul cine este vinovat? Pot sa ii acționez in instanța?
Cei de la AJPIS sunt vinovati de greseala efectuata.

Da, ii puteti actiona in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil ralu9 ralu9 Buna ziua. Eu am nascut pe 03.09.2016. Mi s-a calculat indemnizatia de crestere copil initial luand in calcul veniturile net primite in urmatoarele luni: sept ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie ajpis ilfov OanaSarbu OanaSarbu Buna ziua Am nascut in august. Am depus dosarul pentru indemnizatie crestere copil in oct. In ian mi-a fost acceptat si mi-au comunicat ca din martie voi ... (vezi toată discuția)
Modalitate de calcul a indemnizatiei de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani Oana_Pascu Oana_Pascu Bună ziua, V-aș fi recunoscatoare dacă m-ați putea corecta în ceea ce privește modalitatea de calcul a cuantumului indemnizației de creștere a ... (vezi toată discuția)