avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Avarie lovit caine. Politie sau Asigurator?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Avarie lovit caine. Politie sau Asigurator?

Buna ziua.
In cazul unei avarii la masina produsa de lovirea unui caine trebuie sa ma prezint la Politie? (daca da, conteaza unitatea de politie?) Sau doar la Asigurator (CASCO) pentru intocmirea dosarului si reparatii? In cat timp?
Multumesc!
Urgent
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 16:30, 3 Ianuarie 2010
Eu cred ca la politie intrucat cu un caine nu puteti rezolva problema pe cale amiabila.
Succes-uri!!!
Corect...
E ca si cum ati fi lovit un stalp, deoarece animalele sunt asimilate lucrurilor dpdv juridic.
Trebuie sa mergeti la politie pentru a se incheia un proces verbal de constatare a accidentului! Din pacate cainele nu se poate intelege amiabil cu dvs!:((
Daca aveti o asigurare CASCO ,conform OUG 69/2007 aveti posibilitatea de a nu implica politia.Puteti da o declaratie la asigurator enumerand faptele.De asemenea,este necesar sa scrieti o declaratie pe proprie raspundere in care sa specificati faptul ca nu a rezultat vatamarea corporala sau decesul unor persoane urmare a evenimentului.
Conditia este sa intreprindeti aceste demersuri in cel mult 24 de ore.
Multumesc tuturor de raspunsuri!

Stiu ca in OUG 69 scrie ca in cazul accidentelor usoare intre 2 vehicule sau lovit caine (e clar ca doar in prima varianta se poate ajunge la intelegere amiabila) se poate merge direct la asigurator.
Din auzite stiu ca implementarea OUG-ului nu a fost intotdeauna in totalitate functinala.

Cu regrete, sunt multe situatii in care cainii "se arunca" in fata masinilor si am citit despre accidente grave produse din incercari de a-i evita.

Alte discuții în legătură

Refuz plata casco Parazitu Parazitu Buna ziua, saptamana trecuta am avut un incident in trafic: am lovit un caine, iar dupa impact m\'am panicat si am tras de volan, intrand intr\'un autoturism ... (vezi toată discuția)
Accident rutier ! am nevoie urgent de un sfat kitto kitto Astazi am incercat sa evit un caine si am lovit masina unui vecin ,apoi m-am oprit in gard .Masina mea e varza nu mai porneste ,a lui e relativ putin lovita.Am ... (vezi toată discuția)
Refuz plata dauna casco ardaf marius99 marius99 Buna ziua, Am avut o problema cu masina am lovit un caine si mi sa spart proiector , bara de vopsit si am lovit cu janta o bordura-piatra.Am fost la ... (vezi toată discuția)