avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare prin ordonanta presedintiala ?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare prin ordonanta presedintiala ?!

Am un spatiu comercial, care este inchiriat cu un contract cu durata clara de 1 an, fara nici un fel de clauza de prelungire, dar chiriasul nu vrea sa plateasca chiria, a inceput sa faca modificari la spatiu, si nici nu vrea sa paraseasca spatiul.
As putea sa obtin evacuarea lui pe calea ordonantei presedintiale ? [dorinta mea e clara sa pot sa eliberez spatiul cit mai repede ca sa pot sa-l inchiriez din nou]
Un avocat pe care l-am consultat insista ca pe calea ordonantei presedintiale se poate merge numai la terminarea contractului [care e la 1 dec 2009-deci nu mai e mult, dar as vrea sa incasez chirie daca tot am spatiu comercial ! :( ]
Cel mai recent răspuns: egoime , utilizator 09:30, 7 Septembrie 2009
Solicitati rezilierea contractului, plata chiriei restante si evacuarea chiriasului din imobil, eventual cu daune interese (pe dreptul comun sau/si pe calea ordonantei presedintiale).
Procedati cum apreciati ca va avantajeaza, discutati aceste variante si cu avocatul dvs. care cunoaste speta in mod concret!
cermak gruianu a scris:

Solicitati rezilierea contractului, plata chiriei restante si evacuarea chiriasului din imobil, eventual cu daune interese (pe dreptul comun sau/si pe calea ordonantei presedintiale).
Procedati cum apreciati ca va avantajeaza, discutati aceste variante si cu avocatul dvs. care cunoaste speta in mod concret!

:) Din pacate termenul de expirare al contractului fiind 1 decembrie si cu actuala criza in justitie , cred ca domnul chirias si-a facut un calcul elementar! Ca nu veti putea sa faceti ceea ce v-a recomandat foarte corect colega mea!B-)
Ceea ce puteti insa sa faceti este sa reclamati imediat la Primarie-Disciplina in Constructii si la Inspectoratul de Stat in Constructii efectuarea acelor modificari ale spatiului fara aprobarile legale si fara acordul dvs!:D
Care sunt clauzele contractuale privind rezilierea contractului sau neplata chiriei?
Cred ca un raspuns il puteti gasi in contractul incheiat. Are dreptul chiriasul sa faca modificari fara consimtamantul proprietarului?
Actiune in evacuare a chiriasului pentru neplata cu rea-credinta a chiriei
Reglementata de: Art. 82, art. 112-114, art. 274 C. pr. civ.


INSTANTA1 ......................


Domnule Presedinte,

Subsemnatul ....................................., domiciliat in ................., str........................ nr. ......, etaj ...., apart. ....., sector/judet ................, reprezentat prin avocat .................................., cu sediul profesional in ................................., str. ..................................... nr. ....., bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ............................., chem in judecata si personal la interogatoriu pe paratul ......................................, cu domiciliul in .................................................., str. ..................................... nr. ........., bloc ......., etaj ...., apart. ....., sector/judet .............., pentru ca prin hotararea ce veti pronunta2 :
1. sa evacuati paratul din imobilul inchiriat, proprietatea subsemnatului, situat in ................................., str. ......................................... nr. ...., bloc ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ......................., dispunand rezilierea contractului de inchiriere nr. .... incheiat la data de ........... privind imobilul sus-mentionat, pentru neplata chiriei, cu rea-credinta, pe ultimele 3 luni3 ;
2. sa obligati paratul la plata sumei de ......... lei, reprezentand prejudiciul cauzat prin neexecutarea contractului, in conditiile convenite de catre parti prin contractul mai sus amintit.
Va solicit de asemenea, in conformitate cu dispozitiile art. 274 Cod procedura civila, sa obligati paratul sa imi plateasca cheltuielile de judecata ocazionate de acest proces.

MOTIVELE PREZENTEI ACTIUNI:


IN FAPT4:

Subsemnatul ........................................, am incheiat la data de ..............................., un contract de inchiriere/locatiune cu paratul ....................................., asupra spatiului proprietatea subsemnatului situat in ................., str. ......................, nr. ......, bloc ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ................ .

Noi, partile, am convenit de comun acord contravaloarea lunara a folosintei acestui spatiu la suma de ........ lei/lunar, stabilind totodata contractual si modalitatile de plata, in sensul virarii sumelor de bani in contul subsemnatului, cel mai tarziu in ziua a 25-a a lunii precedente celei pentru care se efectua plata.
Incepand cu data de5 ..........., paratul a incetat orice plata, desi continua sa foloseasca spatiul sub- semnatului, astfel incat acesta urmeaza sa imi plateasca chiria pe .... luni.

Subsemnatul, am incercat sa rezolv aceasta problema pe cale amiabila si cu toate acestea paratul, desi dispune de venituri, refuza cu rea-credinta6 sa-si indeplineasca obligatiile contractuale, amanand nejustificat executarea lor – asa cum reiese din corespondenta purtata intre parti, anterior introducerii prezentei actiuni la initiativa subsemnatului.

Aceasta situatie imi creeaza grave prejudicii si de aceea sunt nevoit sa ma adresez instantei, soli- citand rezilierea si evacuarea paratului cu obligarea acestuia la plata sumelor datorate si a daunelor rezultate din neexecutarea contractului, la termenele si in conditiile convenite de catre parti prin contractul mai sus amintit.
Cu cheltuieli de judecata (taxa de timbru, timbru judiciar, onorariu avocat etc.).

IN DREPT:

Imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art. 82 coroborat cu 112 si urm. Cod procedura civila, art. 274 Cod procedura civila si art.7 ... .
In dovedirea actiunii inteleg sa ma folosesc de proba cu inscrisuri si proba cu interogatoriul paratului.

Depun prezenta in doua exemplare, dintre care un exemplar pentru instanta si celalalt pentru comunicare paratului.

ANEXAM :

1. .............................................. .
2. Contractul de inchiriere.
3. Situatie de cont bancar.
4. Dovada corespondentei initiate de subsemnat intre parti.
5. Imputernicirea avocatiala si contractul de asistenta juridica nr. ........... .
6. Taxa de timbru judiciar in cuantum de ......... si timbru judiciar .......... .

SEMNATURA


DOMNULUI PRESEDINTE AL...................................


faceti actiune de evauare cerand:
- rezilierea contractului,
- plata chiriei restante,
- evacuarea chiriasului din imobil,
- evantuale daune.... intocmai cum spune consultantul cermak

si pe fondul acestui dosar, cu capetele de cerere de mai sus, faceti o cerere de ordonanta presedintiala pentru evacuarea urgenta... cu siguranta va gasi avocatul dvs niste motive cu care sa justifice urgenta.

av.m.vasilescu
Aveti art. 110 din C.proc.civ. care se aplica situatiei dvs. Pe calea ordonantei presedintiale obtineti stoparea modificarilor constructive.

Alte discuții în legătură

Actiunea in evacuarea chiriasului- neplata chiriei de 3 luni bodron bodron Buna seara, daca se poate putin sprijin deoarece am un apartament inchiriat cu forme legale unui cetatean italian, contractul este declarat la finante, ... (vezi toată discuția)
Imobil revendicat 10/200,chiriasi care nu vor nici sa plece,nici sa semneze un contract de inchiriere ContSters95727 ContSters95727 Suntem mai multi copropietari al unui imobil cu teren pe care l-am castigat in urma legii 10/2001.Fostii chiriasi au stat pe o chirie modica de 120 ron (pt un ... (vezi toată discuția)
Incalcarea proprietatii arieseni arieseni Buna ziua, sotia detine un teren cu o constructie in comuna vecina.Vecinii au inceput o constructie langa noi facand excavatii fara acordul sotiei,incalcand ... (vezi toată discuția)