avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare prin ordonanta presedintiala ?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare prin ordonanta presedintiala ?!

Am un spatiu comercial, care este inchiriat cu un contract cu durata clara de 1 an, fara nici un fel de clauza de prelungire, dar chiriasul nu vrea sa plateasca chiria, a inceput sa faca modificari la spatiu, si nici nu vrea sa paraseasca spatiul.
As putea sa obtin evacuarea lui pe calea ordonantei presedintiale ? [dorinta mea e clara sa pot sa eliberez spatiul cit mai repede ca sa pot sa-l inchiriez din nou]
Un avocat pe care l-am consultat insista ca pe calea ordonantei presedintiale se poate merge numai la terminarea contractului [care e la 1 dec 2009-deci nu mai e mult, dar as vrea sa incasez chirie daca tot am spatiu comercial ! :( ]
Cel mai recent răspuns: egoime , utilizator 09:30, 7 Septembrie 2009
Avand in vedere un motiv important pentru a opera rezilierea contractului de inchiriere ( anume modificarile aduse bunului imobil , care , poate , conduc chiar catre schimbarea destinatiei in vederea careia a fost dat spre posesie si folosinta, sigur , facute fara consimtamantul dumneavoastra , in calitate de proprietar -deci trebuie sa nu existe vreo clauza contractuala care sa permita o asemenea conduita ), va puteti adresa instantei de judecata , chiar pe calea ordonantei presedintiale , in vederea sistarii modificarilor abuzive, evacuarii si a rezilierii contractului .


Succes.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc tuturor pentru sfaturi si pentru promptitudine!
Mii de mutltumiri !!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea in evacuarea chiriasului- neplata chiriei de 3 luni bodron bodron Buna seara, daca se poate putin sprijin deoarece am un apartament inchiriat cu forme legale unui cetatean italian, contractul este declarat la finante, ... (vezi toată discuția)
Imobil revendicat 10/200,chiriasi care nu vor nici sa plece,nici sa semneze un contract de inchiriere ContSters95727 ContSters95727 Suntem mai multi copropietari al unui imobil cu teren pe care l-am castigat in urma legii 10/2001.Fostii chiriasi au stat pe o chirie modica de 120 ron (pt un ... (vezi toată discuția)
Incalcarea proprietatii arieseni arieseni Buna ziua, sotia detine un teren cu o constructie in comuna vecina.Vecinii au inceput o constructie langa noi facand excavatii fara acordul sotiei,incalcand ... (vezi toată discuția)