avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj apartament dobandit prin credit cu ipoteca pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj apartament dobandit prin credit cu ipoteca pe alt bun individual

Buna ziua,
Incerc sa identific care ar fi cea mai buna solutie pentru a iesi din urmatoarea situatie.
La trei luni dupa casatorie am cumparat un apartament, fiind coproprietari ambii soti. Suma pentru achitarea acestui apartament am obtinut-o printr-un credit de nevoi personale cu ipoteca, ipoteca fiind pusa pe un alt imobil, proprietatea mea de dinainte de casatorie. Sotul este co-imprumutat in acest contract de credit.
Dupa 8 ani de casnicie, timp in care au fost numeroase probleme cu achitarea ratelor din cauza neseriozitatii sotului, am divortat.
Eu si fiul minor, locuim in apartamentul avut de dinainte de casatorie, cel ipotecat, iar sotul locuieste in apartamentul dobandit in timpul casatoriei. Dupa divort si inainte de pronuntarea divortului cca 1 an, in care am fost separati, de achitarea ratelor pentru credit m-am ocupat exclusiv eu (daca nu achit ratele, risc sa fim executati de catre banca si sa pierd apartamentul in care locuiesc).
Cum pot iesi din aceasta situatie, cu pagube cat mai mici posibile?
Fostul sot este neserios si necooperant, complacandu-se in aceasta situatie. Nu stiu daca este angajat cu forme legale. Oricum, nici cheltuielile de judecata sau pensia de intretinere pentru minor, hotarate de instanta nu le plateste.
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:04, 17 Ianuarie 2017
Daca apartamentul achizitionat in timpul casatoriei are o valoare mai mare decat cel detinut ca bun propriu incercati sa mutati ipoteca pe acel apartament.
Discutati cu banca in ce conditii se poate realiza acest transfer si daca este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj credit? Dalba Dalba Va rog sa-mi dati si mie un sfat: Eu si sotul meu am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca( ipoteca fiind chiar apartamentul parintilor mei). Banii pe ... (vezi toată discuția)
Refuz plata rata credit dupa divort robertn90 robertn90 Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea speta: In urma cu cativa ani am luat un credit in numele meu. O parte din bani i-am folosit in scop personal, o ... (vezi toată discuția)
Anulare act partaj voluntar felixia felixia Buna ziua, Rog raspuns la urmatoarea speta: In urma divortului am procedat la incheirea actul de partaj voluntar la notar pt.apartamentul bun comun ... (vezi toată discuția)