avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... O mama din Palestina vrea sa nasca in Romania,pentru a ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

O mama din Palestina vrea sa nasca in Romania,pentru a oferi copilului cetatenie Romana.In ce conditii este posibil?

O mama din Palestina vrea sa nasca in Romania,pentru a oferi copilului cetatenie Romana.In ce conditii este posibil?
Cel mai recent răspuns: luscuta , utilizator 11:08, 18 Ianuarie 2017
Daca tatal este cetatean roman este ok, in schimb daca niciunul dintre parinti nu e roman faptul ca naste copilul pe teritoriul Romaniei nu o ajuta deoarece nu-l face cetatean roman. Din 2 cetateni straini nu poate iesi un roman. Eventual ulterior pot solicita cetatenia romana, faptul ca s-a nascut pe teritoriul romanesc poate sa-l ajute, dar procedura este aceeasi.
[ link extern ]
Buna ziua. Este cetatean roman copilul nascut pe teritoriul Romaniei, daca unul dintre parinti este roman, in speta tatal. Daca niciunul dintre parinti nu este roman, copilul va dobandi cetatenia odata cu parintii sai, prin acordare la cerere. Conditiile acordarii la cerere sunt prevazute expres de art. 8 din Legea nr. 21/1991, in principiu fiind necesar ca strainul sa se fi nascut si sa domicilieze, la data cererii, pe teritoriul Romaniei sau, desi nu s-a nascut pe acest teritoriu, sa locuiasca in mod legal, continuu si statornic pe teritoriul statului roman de cel putin 7 ani sau, in cazul in care este casatorit cu un cetatean roman, de cel putin 5 ani.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea cetateniei romane laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Cumnatul meu are dubla cetatenie:turca si daneza.Este casatorit cu sora mea (cetatean roman) de 9 ani si are 5 ani de sedere (intrerupta)in Romania.Are ... (vezi toată discuția)
Renuntare cetatenie romana cu pasaport crds Bjan Bjan Salut, Ma poate ajuta cineva cu intrebarea urmatoare. Sunt nevoita sa renunt la cetateniia romana deoarece statul unde imi am domiciliul permanent nu permite ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt dobandirea cetateniei prin casatorie vidrean61 vidrean61 anul asta avem 5 ani de la casatorie,sotia din Ucraina,de origine romana,vorbitoare de limba romana,actualmente rezidenti in italia,dar si rezinenta in Romania ... (vezi toată discuția)