avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua,

Ma aflu in CCC, urmand ca acesta sa se incheie pe 22 sept 2017, cand copilul implineste varsta de 2 ani.
Cand eram insarcinata am intrat in risc maternal. In aceasta perioada firma la care eram angajata a inchis punctul de lucru unde imi desfasuram activitatea. De fapt au deschis o noua firma iar angajatii au fost pusi sa- si dea demisia de pe vechea firma si au fost angajati pe noua firma( aceasta preluand si bunurile) . Fiind in risc maternal, mi s- a spus ca nu am cum sa- mi dau demisia. Practim am ramas pe dinafara.
Eu as fi vrut sa ma intorc la munca cu cel putin 60 de zile pentru a beneficia de stimulentul de insertie dar nu am unde si in situatia creata banuiesc ca voi intra in somaj.
O sa beneficiez de stimulentul de insertie daca o sa intru in somaj?
Sotul poate beneficia de acest stimulent?Daca da, care este procedura. Mentionez ca lucreaza in cadru MAI.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:20, 17 Ianuarie 2017
adaniela82 a scris:

....
O sa beneficiez de stimulentul de insertie daca o sa intru in somaj?
Sotul poate beneficia de acest stimulent?Daca da, care este procedura. Mentionez ca lucreaza in cadru MAI.

Multumesc anticipat!

Raspunsul este negativ la ambele intrebari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt in ccc pana in iulie 2021(opțiunea mea sa beneficiez ... Dianageorgiana2019 Dianageorgiana2019 Buna ziua! Sunt in ccc pana in iulie 2021(opțiunea mea sa beneficiez de stimulent,dar fetita implineste 2 ani in 6 sept 2021) si a tocmai am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Posibilitati de intrerupere si de reluare a ccc draghicimarianjan draghicimarianjan lucrez in invatamint ca suplinitor cu contract pe 1 an ,daca intru in crestere copil si aleg sa ma intorc la munca dupa 6 luni iar in urmatorul an scolar nu ... (vezi toată discuția)
Somaj sau concediu crestere copil danapauss danapauss am o fetita cu handicap grad 1,sunt asistent personal,am nascut in septembrie un baietel si am optat sa raman angajata si sa primesc stimulentul de ... (vezi toată discuția)