avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cost apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cost apa rece

Este corect ca pretul apei reci sa fie de 8 ron m3? Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum poate fi atat de mare daca toti locatarii sunt contorizati. Este mai scumpa apa rece decat cea calda.X-(
Cel mai recent răspuns: co1981 , utilizator 16:22, 19 Ianuarie 2010
Da ,parca nu prea este corect,sa nu fie eroare de completat .
La noi este 5 ron/mc rece;7,90ron/mc calda.
In calitate de proprietar,conform HG nr1588/2007 art 12 Alit d,proprietarii au dreptul "
sa primerasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si,eventual ,sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari ,in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata.
Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile".
mariana2000 a scris:

Este corect ca pretul apei reci sa fie de 8 ron m3? Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum poate fi atat de mare daca toti locatarii sunt contorizati. Este mai scumpa apa rece decat cea calda.X-(

Probabil .....rezulta acest pret al apei reci din faptul ca nu aveti o rubrica separata de pierderi, astfel incat administratorul Dv. imparte factura primita la cat consum se declara de catre locatari....si iese 8 lei. In realitate este in jurul a 3.5 lei.
In mod sigur si la apa calda aveti un pret mai mare decat cel din factura, dar pierderile la apa calda sunt mai mici si atunci pretul este insesizabil mai mare.
Cred ca administratorul Dv. nu se complica cu calculul pierderilor separat, ci le difuzeaza in pretul mc de apa...rece si calda cu care inmultind consumurile declarate isi inchide factura de plata la AC si AR..
Elga ,cat este AC,AR pe la tine?
AR in jur de 3.50 lei/mc
AC in jur de 4.50 - 6 lei / mc vara si poate ajunge si la 8 lei iarna
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
elga50, moderator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cost pentru preparea apei calde menajere Arabella Pap Arabella Pap Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un mod de calcul pentru repartizarea legala a costului de pe factura pentru combustibilul folosit pentru a incalzi apa? ... (vezi toată discuția)
Contributie canalizare ContSters61266 ContSters61266 in factura emisa de apanova exista si o rubrica de \"canalizare apa calda\", a carei valoare se imparte conform legii 230 si hg 1588. desi aveam consum 0 la ... (vezi toată discuția)
Costul apei in bucuresti euTU euTU Buna seara, a-si dori sa imi spuneti cat este metru cub de apa calda si rece in Bucuresti,.....care este pretul caldurii..... pentru ca la noi la asociatia de ... (vezi toată discuția)