avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune verbala nerespectata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune verbala nerespectata

Buna ziua,

Am cautat pe forum, insa nu am gasit un raspuns care sa faca referire si la lege. Va rog sa ma ajutati...situatia este urmatoarea :

Un individ (vanzator) stabileste cu o alta persoana (cumparator) sa ii vanda un bun ; se discuta si se stabileste pentru o anumita suma. Se face vanzarea, cu mentiunea ca, este platita doar o parte din suma si ulterior i se vor da si restul de bani vanzatorului.

Acest lucru nu se mai intampla. Practic, bunul s-a vandut cumparatorului doar pentru o parte din suma convenita verbal, pe buna credinta ca acesta va plati si ce a mai ramas.

In acest sens, vanzatorul poate il da in judecata pe cumparator pentru ca nu a respectat o promisiune verbala ?

Mentionez ca bunul este reprezentat de cauciucuri auto. Ca dovezi, ar fi doar inregistrare telefonica. Martori exista, insa doar de partea cumparatorului.

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2017
flexmuscle, utilizator
Cel mai recent răspuns: flexmuscle , utilizator 17:07, 17 Ianuarie 2017
Conf.art.1.178 NCC"Contractul se incheie prin simplu acord de vointa al partilor daca legea nu impune o anumita formalitate pentru incheierea sa valabila."Ca atare, trerbuie sa spuneti despre ce bun este vorba:mobil/imobil?Dar acordul de vointa trebuie dovedit cu probe.
Buna ziua,

Am completat ulterior : este vorba de cauciucuri auto; proba pentru vanzator ar fi doar o inregistrare audio....in schimb, cumparatorul are martori care sa-l sustina.

Cu stima,
flexmuscle a scris:

Buna ziua,

Am completat ulterior : este vorba de cauciucuri auto; proba pentru vanzator ar fi doar o inregistrare audio....in schimb, cumparatorul are martori care sa-l sustina.

Cu stima,

Avand in vedere aspectele citate mai sus, se poate face ceva sau este pierdere de timp pentru vanzator ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot folosi terenul sau incalc proprietatea? ContSters382135 ContSters382135 Am cumparat cu chitanta de mina un teren . Pot folosi terenul pina definitivez prin instanta actul final ? Vinzatorii nu s au prezentat la notariat pentru ... (vezi toată discuția)
Promisiunea bilaterala de vanzare the_pandemic the_pandemic Buna ziua. Ma confrunt cu o mica problema de ordin teoretic la care caut raspuns, si anume: Promisiunea bilaterala de vanzare a unui automobil, pentru a fi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare a unui ... Alexe Miclaus Alexe Miclaus Buna ziua. Am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare a unui imobil, printr-o chitanta de mana, avand doi martori. Am platit un avans, modic. Ulterior, ... (vezi toată discuția)