Am cautat pe forum, insa nu am gasit un raspuns care sa faca referire si la lege. Va rog sa ma ajutati...situatia este urmatoarea :
Un individ (vanzator) stabileste cu o alta persoana (cumparator) sa ii vanda un bun ; se discuta si se stabileste pentru o anumita suma. Se face vanzarea, cu mentiunea ca, este platita doar o parte din suma si ulterior i se vor da si restul de bani vanzatorului.
Acest lucru nu se mai intampla. Practic, bunul s-a vandut cumparatorului doar pentru o parte din suma convenita verbal, pe buna credinta ca acesta va plati si ce a mai ramas.
In acest sens, vanzatorul poate il da in judecata pe cumparator pentru ca nu a respectat o promisiune verbala ?
Mentionez ca bunul este reprezentat de cauciucuri auto. Ca dovezi, ar fi doar inregistrare telefonica. Martori exista, insa doar de partea cumparatorului.
Conf.art.1.178 NCC"Contractul se incheie prin simplu acord de vointa al partilor daca legea nu impune o anumita formalitate pentru incheierea sa valabila."Ca atare, trerbuie sa spuneti despre ce bun este vorba:mobil/imobil?Dar acordul de vointa trebuie dovedit cu probe.
Am completat ulterior : este vorba de cauciucuri auto; proba pentru vanzator ar fi doar o inregistrare audio....in schimb, cumparatorul are martori care sa-l sustina.
Am completat ulterior : este vorba de cauciucuri auto; proba pentru vanzator ar fi doar o inregistrare audio....in schimb, cumparatorul are martori care sa-l sustina.
Cu stima,
Avand in vedere aspectele citate mai sus, se poate face ceva sau este pierdere de timp pentru vanzator ?