avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot folosi terenul sau incalc proprietatea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot folosi terenul sau incalc proprietatea?

Am cumparat cu chitanta de mina un teren . Pot folosi terenul pina definitivez prin instanta actul final ? Vinzatorii nu s au prezentat la notariat pentru incheierea actului de vinzare cumparare si acum nu recunosc faptu ca au primit banii , actul fiind semnat de vinzatori , eu ca si cumparatoare si doi martori . In act au recunoscut plata efectata cit si faptul ca imediat dupa incheierea actului sub semnatura privata imi pun la dispozitie terenul .
Cel mai recent răspuns: ContSters382135 , utilizator 20:29, 24 Octombrie 2016
Buna ziua
Dupa introducerea cererii puteti sa intrati pe teren.
invocati prevederile art. 1186 coroborat cu 1196 Cod Civil.
am introdus cererea , dar mi e frica.....:((
In opinia mea nu sunt aplicabile pur si simplu preved.art. 1186 NCC coroborat cu art.1196 NCC avand in vedere preved.art.1.178 NCC"Contractul se incheie prin simplu acord de vointa al partilor daca legea nu prevede o anumita formalitate pentru incheierea sa valabila."Or, pentru vanzare-cumparare imobile legea prevede sub sanctiunea nulitatii forma autentica si inscrierea la CF.Astfel ca, consider ca, este bine sa asteptati hotararea definitiva a instantei.
da...asa m am gindit si eu , multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare care sa tina loc de contract de vanzare autentic marinpreda marinpreda Va rog un sfat Am inchiat un antecontract de vanzare-cumparare (inscris sub srmnatura privata) teren agricol extravilan, in data de 12.09.2011. Inscrisul este ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare aldo_nick aldo_nick Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: Daca vinzatorul unui imobil s-a trezit dupa un an de zile sa dea cumparatorul in judecata pt nulitatea ... (vezi toată discuția)
Autentificare chitanta de mana prietenulomului prietenulomului Am o chitanta de mina prin care am cumparat o casa si teren . Este semnata de vinzatori in prezenta a doi martori . O pot transforma in act autentic de vinzare ... (vezi toată discuția)