avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Fransiza auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Fransiza auto

Bună ziua. De curând am avut un eveniment mai neplăcut cu mașina de serviciu, iar angajatorul mă pune sa platesc eu acum Fransiza casco. Este normal? Sau ar trebui sa o suporte ei?
Fransiza unei polite casco este in sarcina asiguratului.
Pe de alta parte, am vazut situatii in anumite companii in care, la momentul predarii unui autoturism de serviciu i se aduce la cunostinta conducatorului auto si conditiile politei casco - referirea la fransiza.
Daca poate sau nu sa o ceara de la dvs este o alta discutie.
In ce baza face aceasta solicitare?
Exista vreun document intern/procedura care face referire la situatii de acest gen?
Retinere din salariu nu va poate face decat in baza unei hotarari judecatoresti sau cu acordul dvs. explicit/scris.
Pur si simplu ma intrebat: " cum vrei sa iti retinem Fransiza? In rate sau o oprim pe toata o data?" . Si in momentul cand am preluat masina nu am semnat decat un proces de predare primire a autotorismului. Nimic legat de asigurare.
Eu cu ce argumente as putea veni împotriva lor? Ceva legat de vreo lege?
Argumentul principal ar fi sa va arate care este baza in care va opreste fransiza?
Exista vreun document?
Exista dovada retinerii franzisei de catre firma de asigurari?
FRansiza este parte din dauna care nu se despagubeste de asigurator. Francisa este prevazuta in contractul de asigurare sub forma procentuala sau valorica (suma de bani).
Prima de asigurare in cazul in care in contractul de asigurare este prevazuta o francisa este mai mica decat in cazul in care nu exista aceasta prevedere in contract. Suma aferenta francisei este recuperata, macar partial, de plata unei prime de asigurare mai mici. In functiie de perioada (ani) in care autovehiculul a fost asigurat Casco (cu francisa). Recuperarea despre care am facut vorbire mai inainte este mai mare sau mai mica
ing. Ioan Ciobanu

Alte discuții în legătură

Omniasig ne fura oceanu andrei oceanu andrei Am fost la omniasig si am depus doua dosare de dauna,am dus masina la service dupa care am primit acasa la diferenta de o zi k ei vor sa introduca ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie-intentie deschidere proces civil gabriela_constantin gabriela_constantin Buna ziua, In data de 2 august am avut un accident de circulatie pe autostrada soarelui, nu din vina mea, nu a fost soldat cu victime, a venit politia, s-a ... (vezi toată discuția)
Franciza casco adriansera adriansera Buna ziua, zilele trecute am avut un accident cu masina personala in sensul ca un participant la trafic cu un moped nu s-a asigurat la schimbarea directiei de ... (vezi toată discuția)