avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Licenta import
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Licenta import

Buna ziua,am importat din china10 buc, 5 masinute care seamana cu bmw si 5 cu Range Rover,nu au nici-o sigla,doar aspectul e asemanator,le-au blocat in vama,imi cer licenta. de unde se obtine sau cum sa fac??
Cel mai recent răspuns: Laura-Valentina Magori-Craiovan , Avocat 19:16, 27 Ianuarie 2017
Modelul masinutelor este inregistrat si protejat ca drept de proprietate industriala in Romania. Consemnul in vama este o masura de protectie legala impotriva actelor de contrafacere, respectiv acestea se retin si se distrug daca se dovedeste ca incalca drepturi de P.I. Nu este necesar sa existe si o sigla copiata. Va puteti apara doar daca puteti face dovada ca produsele provin de la titularul sau licentiatul acestor drepturi si ca aveti acordul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produse personalizate cu elemente de identitate protejate de drepturi de autor dmihaic dmihaic Buna ziua si Hristos a Inviat, In primul rand as vrea sa va urez un Paste fericit si sper ca am ales forumul corect avand in vedere ca sunt nou. Vin la ... (vezi toată discuția)
Produse contrafacute amenda de la vama si titularul drepturilor de autor ovidiu15 ovidiu15 buna ziua, ma confrunt cu o problema mare , am facut gresala de a cumpara niste embleme VW de roti care au venit in 2 colete iar cantitatea de 50buc /per ... (vezi toată discuția)
Problema de concurenta neloiala mysystore mysystore Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie. Detin un magazin cu o sigla realizata personal distinctiva (inscriptie verbala compusa dintr-o sintagma si denumirea ... (vezi toată discuția)