avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Dreptul se autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Dreptul se autor

Buna ziua ,
In ce masura pot fi folosite materialele dintr-o publicatie ,editura de stiri ,sau chiar avocatnet.ro,etc?
Se pot copia ,distribui ,etc.?
E suficient sa indici sursa si autorul ?
Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2017
Sific, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sific , utilizator 23:01, 17 Ianuarie 2017
Buna seara,
In majoritatea publicatiilor veti gasi inserate conditii de respectare a drepturilor de autor. Adica in majoritatea cazurilor veti vedea inscris (fie in interiorul primei sau ultimei coperti sau pe prima sau ultima pagina a cartii/publicatiei respective) un anunt potrivit caruia toate drepturile sunt rezervate cuiva - editura/autor - si ca nicio parte din lucrare nu poate fi copiata fara acordul scris al detinatorului de drepturi.
In ceea ce priveste site-urile de internet, daca acestea nu contin asemenea specificatii, puteti cita doar sursa si indica autorul.

Trebuie sa stiti ca prevederile privind reproducerea unor pasaje nu se aplica daca faceti lucrari in scop didactic - referate, lucrari licenta, lucrari seminarii - insa, tot trebuie sa folositi ghilimelele, sa indicati sursa si autorul - alfel lucrarea va fi considerata plagiat.
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2017
Raluca Ifrim, Avocat
Multumesc pentru raspuns.
In cazul special al "avocatnet.ro" este suficient sa indic sursa si autorul.
Eu am citit conditiile dar,sincer sa fiu nu sunt sigur ca am inteles corect .
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plagiat disertatie nastaseanamaria nastaseanamaria Buna ziua. Ieri trebuia sa-mi sustin lucrarea de disertatie. In schimb, fara a exista o lista initiala cu persoanele care sunt respinse pe motiv de plagiat, ... (vezi toată discuția)
Plagiat lucrare de disertatie nastaseanamaria nastaseanamaria Buna ziua. Ieri trebuia sa-mi sustin lucrarea de disertatie. In schimb, fara a exista o lista initiala cu persoanele care sunt respinse pe motiv de plagiat, ... (vezi toată discuția)
Cum sa nu plagiezi la proiectul de diploma? bluehillday bluehillday Exista vreo limitare in copierea unui text dintr-o carte de exemplu? Poti copia o pagina sau doua atata timp cat citezi sursa? lucrarea are 2 parti ,una ... (vezi toată discuția)