avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate

Vreau sa fac testul de paternitate pentru copilul pe care l-am recunoscut .Ce modalitate legala exista pentru acest lucru
Daca aveti acces la probe, puteti face un test neoficial. Daca nu si va permiteti, actionati in judecata pt a contesta recunoasterea, se va face test adn platit de dvs, iar daca nu sunteti dvs tatal, veti putea recupera cheltuielile de judecata.
De ce l-ati mai recunoscut daca nu sunteti sigur ca e al dvs ?
Paternitatea care nu corespunde adevarului poate fi contestata, de orice persoana interesata, oricand.

Asadar, nu exista vreun termen de prescriptie, aplicabil, in speta.

Va puteti adresa instantei de judecata, in vedere contestarii filiatiei fata de tata.

Instanta de judecata va dispune efectuarea unei expertize medico-legal, intr-un institut medical abilitat.

In cazul in care aveti dubii in privinta legalitatii expertizei, poate fi ordonata alta, mai complexa.

Expertiza serologica este mai putin costisitoare, insa poate cuprinde erori.

Expertiz ADN este mai complexa, insa comporta un cost mai mare, din partea dvs.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate Diana Daisy Diana Daisy Buna ziua...Care teste de paternitate sunt recunoscute in instanța, si care nu? (vezi toată discuția)
Test adn obligatoriu Catalin bostan Catalin bostan Buna m-a numesc catalin . Și as vrea o lămurire as vrea sa fac un test de paternitate copilului meu recunoscut la data nașteri dar care m-a andoesc ca ar ... (vezi toată discuția)