avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test ADN obligatoriu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test ADN obligatoriu

Buna m-a numesc catalin . Și as vrea o lămurire as vrea sa fac un test de paternitate copilului meu recunoscut la data nașteri dar care m-a andoesc ca ar fi al meu, acum copilul are 18. Ani pot să-l oblig sa facă testu . Dacă nu cum reușesc totuși ?? Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:00, 18 Februarie 2020
erati casatorit cu mama la data nastereii copilului sau erati concubini?
Daca ati fost concubini, puteti contesta in instanta recunoasterea copilului, altfel, nu mai aveti ce face.
Nu. . Nu eram căsătoriți legitim. Și nici acum. Doar la biserica ne-am cununat. Ulterior .
Stimate domn,

Paternitatea unui copil din afara casatoriei poate fi contestata oricand, de catre orice persoana interesata.

Daca aveti dubii in ceea ce priveste paternitatea, puteti promova o actiune de contestare a filiatiei fata de tata.

Expertiza medico-legala de tip ADN are un grad de probabilitate ridicat, anume 99, 99 %.

In probatiune, puteti uza de proba cu inscrisuri, proba testimoniala.

Expertiza serologica poate fi relevanta,insa gradul de probabilitate este de 70 %.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test de paternitate Diana Daisy Diana Daisy Buna ziua...Care teste de paternitate sunt recunoscute in instanța, si care nu? (vezi toată discuția)
Tata biologic. Juve1312 Juve1312 Vreau sa recunosc un copil care s-a nascut inafara casatoriei nostre. Precizez ca atat mama copilului este casatorita cu altcineva(copilul ii poarta numele ... (vezi toată discuția)
Paternitate banica1974 banica1974 Vreau sa fac testul de paternitate pentru copilul pe care l-am recunoscut .Ce modalitate legala exista pentru acest lucru (vezi toată discuția)