avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vaduva veteran de razboi decizie de impunere
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vaduva veteran de razboi decizie de impunere

Buna ziua,

Data este urmatoarea situatie:

"Mama mea este vaduva veteran de razboi din septembrie 2008.
In mai 2016 a primit decizie de impunere reprezentand impozite si taxe locale, plus obligatii fiscale accesorii incepand cu anul 2010.

Impotriva acestor acte s- a formulat contestatie in termen legal, invocand faptul ca obligatiile fiscale principale nu au fost cunoscute pana la data de 23.05.2016.

S-a mai invocat si imlinirea termenului de prescriptie avand in vedere ca tatal meu a decedat in septembrie 2008, iar in acesti ani (peste sapte ani si jumatate) organul fiscal nu a instiintat o pe mama nicio data privind ridicatea scutirii pentru partea de proprietate de 50% al sotului decedat.Mentionez,ca succesiunea inca nu a fost dezbatuta pentu cota de1/2,in schimb mama are testament de uzufruct viager.

Contestatia a fost respinsa in luna noiembrie 2016.

As dori sa stiu daca organul fiscal a procedat corect sau nu, daca mai are rost atacarea acestei Decizii in baza Legii 554/2005 -Legea contenciosului administrativ.

Daca trebuie sa plateasca o suma mare de bani retroactiv, macar sa fie impacata ca totul e legal."

Ce e de facut?

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere impozite si taxe locale attilaf attilaf Buna ziua, Mama mea este vaduva veteran de razboi din septembrie 2008.In luna mai anul curent(2016) a primit decizie de impunere reprezentand impozite si ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe locuinta si teren pentru vaduva veteran de razboi ligiasmeureanu ligiasmeureanu mama mea este vaduva de veteran de razboi,nerecasatorita si are in proprietate o suprafata de 6,66 ha teren arabil,50% dintr-un imobil in care nu locuieste( ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit locuinta Alex2008Botca Alex2008Botca Buna seara! Am si eu o intrebare. Sunt titulara de contract la un apartament de 3 camere, iar mama mea, care este vaduva de veteran figureaza in contractul de ... (vezi toată discuția)