Mama mea este vaduva veteran de razboi din septembrie 2008.In luna mai anul curent(2016) a primit decizie de impunere reprezentand impozite si taxe locale, plus obligatii fiscale accesorii incepand cu anul 2010.Impotriva acestor acte s- a formulat contestatie in termen legal, invocand faptul ca obligatiile fiscale principale nu au fost cunoscute pana la data de 23.05.2016.S -a mai invocat si imlinirea termenului de prescriptie avand in vedere ca tatal meu a decedat in septembrie 2008, iar in acesti ani(peste sapte ani si jumatate) organul fiscal nu a instiintat o pe mama nicio data privind ridicatea scutirii pentru partea de proprietate de 50% al sotului decedat.Mentionez,ca succesiunea inca nu a fost dezbatuta pentu cota de1/2,in schimb mama are testament de uzufruct viager.Contestatia a fost respinsa in luna noiembrie2016
As dori sa stiu daca organul fiscal a procedat corect sau nu,daca mai are rost atacarea acestei Decizii in baza Legii 554/2005 -Legea contenciosului administrativ.Daca trebuie sa plateasca o suma mare de bani retroactiv, macar sa fie impacata ca totul e legal.
Intabulare
petimihail
Am o sora si parintii nostrii au lasat toata averea pe numele nostru prin testament facut la notar ei raminind numai cu calitate de uzufruct viager . la ... (vezi toată discuția)