avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Decizie de impunere impozite si taxe locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Decizie de impunere impozite si taxe locale

Buna ziua,

Mama mea este vaduva veteran de razboi din septembrie 2008.In luna mai anul curent(2016) a primit decizie de impunere reprezentand impozite si taxe locale, plus obligatii fiscale accesorii incepand cu anul 2010.Impotriva acestor acte s- a formulat contestatie in termen legal, invocand faptul ca obligatiile fiscale principale nu au fost cunoscute pana la data de 23.05.2016.S -a mai invocat si imlinirea termenului de prescriptie avand in vedere ca tatal meu a decedat in septembrie 2008, iar in acesti ani(peste sapte ani si jumatate) organul fiscal nu a instiintat o pe mama nicio data privind ridicatea scutirii pentru partea de proprietate de 50% al sotului decedat.Mentionez,ca succesiunea inca nu a fost dezbatuta pentu cota de1/2,in schimb mama are testament de uzufruct viager.Contestatia a fost respinsa in luna noiembrie2016
As dori sa stiu daca organul fiscal a procedat corect sau nu,daca mai are rost atacarea acestei Decizii in baza Legii 554/2005 -Legea contenciosului administrativ.Daca trebuie sa plateasca o suma mare de bani retroactiv, macar sa fie impacata ca totul e legal.

Va multumesc din suflet

Maria
Cel mai recent răspuns: attilaf , utilizator 20:20, 28 Decembrie 2016
Doreste cineva sa ma ajute cu un raspuns?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vaduva veteran de razboi decizie de impunere attilaf attilaf Buna ziua, Data este urmatoarea situatie: \"Mama mea este vaduva [b]veteran de razboi[/b] din septembrie 2008. In mai 2016 a primit decizie de impunere ... (vezi toată discuția)
Intabulare petimihail petimihail Am o sora si parintii nostrii au lasat toata averea pe numele nostru prin testament facut la notar ei raminind numai cu calitate de uzufruct viager . la ... (vezi toată discuția)
Impozit persoana cu handicap oprita oprita Buna ziua; Mama mea detine o suprafata de cca.3 ha teren agricol intr-o localitate, dar in prezent se afla in grija mea, fiind persoana cu handicap grav, ... (vezi toată discuția)