avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA DEPASIRE plafon 220000lei - tranzactii cu titluri de ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

DEPASIRE plafon 220000lei - tranzactii cu titluri de valoare

Buna ziua! Va rog frumos sa ma sfatuiti cum sa procedez:firma are cod caen 4110-dezvoltare/promovare imobiliara dar ea se ocupa doar cu tranzactionare de titluri de valoare(SIF ,BNET,EL,TEL etc).IN septembrie a atins pragul de 220000lei pe clasa 7(numai contul 7641)la 31 dec 2016 exista 2970000(douamilioanenouasutesaptezecimii)lei.
1)Trebuia depus 088 si trebuia inregistrare in scp de TVA?
2)Ce se mai poate face acum?
3) Cresterea /scaderea ,,valorii,, titlurilor cum se inregistreaza,in ce cont?(o scurta monografie contabila,va rog,daca se poate) Multumesc anticipat,Angela
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:17, 18 Ianuarie 2017
Eu zic ca nu pentru ca nu intra in veniturile purtatoare de tva.
Faceti inventarierea la 31 decembrie si acea valoare ca diferenta intre valoara totala a pachetului de actiuni detinute la cotatia din ultima zi de tranzactionare a anului si valoarea d achizitie o inregistrati in contul 668 ca difernta evaluare negativa sau 768 ca diferenta evaluare pozitiva.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2017
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventariere levantica levantica la ce se refera procedurile inventarierii? (vezi toată discuția)
Reevaluare sold furnizori si clienti externi consela consela SOLDUL CONTULUI 401 SI 4111 PENTRU FURNIZORII SI CLIENTII EXTERNI (MONEDA EURO) SE REEVALUEAZA LA 31.12. AL FIECARUI AN SAU LA SFARSITUL FIECAREI LUNI? vA ... (vezi toată discuția)
Impozit pe actiuni la bvb lemia50 lemia50 Buna seara.Am urmatoarele intrebari. Am un certificat de investitor (din acelea date dupa 1990 la toata lumea) depus la in SIF.Acum vreau sa-l vand la BVB si ... (vezi toată discuția)