avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credite la mai multe banci - imposibilitate de plata ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credite la mai multe banci - imposibilitate de plata si executare silita

Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati cu cateva sfaturi referitoare la situatia mea bancara deoarece bancile la care am datorii refuza sa imi dea un raspuns concret.
Am contractat in ultimii doi ani credite de nevoi personale la trei banci (BCR, BRD, Reiffeisen), aceste credite nefiind garantate cu nimic, acordarea lor facandu-se pe baza adeverintei de salariu. Mentionez ca am avut un salariu destul de mare (5000lei), dar anul trecut in august am incetat colaborarea cu firma respectiva. Am continuat sa imi platesc ratele (integral si partial - in functie de posibilitatile financiare), dar din luna decembrrie 2008 nu am mai reusit sa platesc nimic. Eu am facut aceste credite pentru a-l ajuta pe fostul meu prieten, cu care urma sa ma si casatoresc pt a-si deschide 2 cafenele - evident ne-am despartit si nefacand acte refuza sa imi inapoieze datoria. In februarie 2009 m-am mutat inapoi la parintii mei in provincie, neputand sa imi gasesc un nou loc de munca si sa ma intretin singura in Bucuresti. Acum bancile ma preseaza sa imi achit datoriile fata de ele amenantand cu executarea silita. Va rog sa imi explicati ce mi se va intampla deoarece eu nu am nici un venit in acest moment, si nici din Aug 2008 incoace, deasemenea nu am nici un bun pe numele meu (mobil ori imobil), tot ce am este o firma ce nu are activitate si nici un contract in desfasurare.
Voi face inchisoare, vor fi obligati parintii mei sa plateasca datoriile mele?
Va rog mult sa ma ajutati deoarece nu am primit nici un raspuns clar de la nimeni.
Va multumesc anticipat pentru amabilitate!
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 04:14, 20 Septembrie 2009
Un domn coleg spunea acum ceva timp, citez" in Romania debitorii nu fac inchisoare", este si cazul situatiei expuse de dvs., partea buna:)
Partea mai putin buna : Veti fi cautata, notificata, somata, eventual se va incepe executarea silita pe bunurile mobile "pentru care parintii dvs. nu prezinta acte de provenienta"-situatie expusa tot de un debitor intr-o situatie similara; apoi veti suporta :stres, nervi, posibil "dureri de stomac" tot din cauza nervilor, stres si pentru parintii dvs., s.a.m.d.
Probabil veti aparea in baza de date a tuturor bancilor timp de "ceva ani", la debitul respectiv se vor aplica "penalitati" care vor putea depasi dublul sumei "creditate/imprumutate", fara a mai lua in calcul dobanzile... si n-as vrea sa cred ca veti petrece urmatorii zece ani "fugind"/"fara serviciu" si incercand sa scapati de executorii bancari sau/si societatile de recuperare a debitelor...
Va multumesc pentru raspuns, dar vreau sa se inteleaga ca nu intentionez sa ma sustrag de la plata imprumutului, doar ca in acest moment nu am posibilitatea de a achita ratele ce insumeaza 700 euro/luna. Mai ales ca doaresc sa ma casatoresc, probabil intr-un an, si nu as vrea ca viitorul sot sa suporte consecintele unei "vechi indragosteli". Exista cumva vreo modalitate de a "pune pe hold" acest rate?
Formulati la respectivele banci cereri pentru reesalonarea platii creditelor, motivat de imposibilitatea de plata in care va aflati.
Sper ca respectivele credite sa nu fi fost declarate scadente...
Mai mult decat atat, nu stiu ce ati mai putea face, probabil sa asteptati raspunsul bancilor daca deja ati formulat aceste cereri.
Daca au fost declarate scadente ce se intampla?
Vreau sa va mai intreb ceva, in cazul in care aceste credite se inchid si se ajunge la un proces cu banca, sumele stabilite de plata lunara nu vor fi cumva mai mici fata de cei 700 de euro pe care trebuie sa ii platesc acum?
Va povestesc ce mi s-a spus mie in a 78-a zi de intarziere a achitarii ratelor de catre o functionara a bancii,la telefon, cu minim de politete: "Daca nu achitati toata suma restanta pana in a 90-a zi, in ziua urmatoare intrati in executare silita". Cand am intrebat ce inseamna, mi s-a spus ca trebuie sa rambursez integral tot creditul, dobanzi si penalitati in acea zi; daca nu platesc, se aplica zilnic o dobanda de 1%, care se capitalizeaza sau cam asa ceva, nu a fost foarte clar. Insemna ca datoria mea ar fi crescut in progresie geometrica, asa ca am facut tot posibilul sa ajung la zi cu plata.
Nu stiu daca va poate fi de folos raspunsul meu, dar va urez sa iesiti cu bine din aceasta situatie.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
Florentina Mihaela, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita credit nevoi personale fara garantie beqool beqool Buna. Am doua credite de nevoi personale, fara garantie, caror valoare totala este cca 65.000 de lei. Nu am mai achitat de luni ratele, primesc in ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)
Prescriptia elena 26 elena 26 Dragii mei va intreb daca cineva ma poate ajuta daca mai exista prescriptia unui debit dupa 3 ani in care nu s-a depus nici macar un leu in debitul respectiv? ... (vezi toată discuția)