avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita credit nevoi personale fara garantie
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita credit nevoi personale fara garantie

Buna.

Am doua credite de nevoi personale, fara garantie, caror valoare totala este cca 65.000 de lei.

Nu am mai achitat de luni ratele, primesc in continuu instiintari si solicitari de la banci sa achit restantele.

Intrebarea mea este ce se poate intampla daca voi ajunge la executare silita cu aceste contracte, neavand in proprietate nici un bun imobiliar, iar la adresa din buletin locuiesc parintii mei, eu stau in chirie la alta adresa.

E posibil ca parintii mei sa fie obligati in vreun fel sa plateasca datoria mea?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:15, 31 Decembrie 2014
Parinti nu pot fi obligati la plata (afara doar de cazul in care au semnat contracte de garantie de plata, fideiusiuni sau altele asemenea), iar pe dvs. va pot urmari silit asupra veniturilor daca aveti salar si servici fix (cu acte), ori asupra depozitelor bancare (la fel, daca exista).
multumesc de raspunsul rapid.
Vor declara scadent anticipat creditul, va vor pretinde toata suma deodata, alaturi de dobanzi, penalizari, comisioane etc.

Vor cesiona creanta catre firme de recuperari si acestia va vor trimite notificari peste notificari, fiind probabil sa incerce si o eventuala executare silita. Daca nu aveti bunuri pe numele dvs si nici venituri nu vor putea recupera suma de bani.

Pe viitor veti figura ca debitor, va va fi imposibil de luat un alt credit etc.

Cam asa se intampla de obicei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie banca,,,,,,,, nu stiu ce sa fac. stefanutzu stefanutzu Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare.In 2006 am facut un credit la o banca,prin care am scos suma de 7000 lei.Am platit lunar timp de un an dupa care am ... (vezi toată discuția)
Credite nevoi personale mrs templar mrs templar buna ziua ,am luat si eu 2 credite de nevoi personale in euro de al 2 banci ,bani pe care iaminvestit in ceva insa nu me numele meu ci al sotzului,din noiebrie ... (vezi toată discuția)