avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Dovada calitatii de parte interesata
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Dovada calitatii de parte interesata

Subiect: Dovada calitatii de parte interesata
conform Art. 883 din Noul Cod Civil, la primele doua alineate, scrie:

(1) Orice persoana, fara a fi tinuta sa justifice vreun interes, poate cerceta orice carte funciara, precum si toate celelalte documente cu care aceasta se intregeste, potrivit legii. Mapa cu inscrisurile care au stat la baza efectuarii inscrierilor in cartea funciara poate fi consultata de orice persoana interesata, cu respectarea dispozitiilor legale cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
(2) La cerere, se vor elibera extrase sau copii certificate, conforme cu exemplarul original aflat in arhiva.

conform Articolul 66 (2) Orice persoană, fără a justifica un interes, poate solicita informaţii din sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. Consultarea situaţiei cadastral-juridice a unui imobil înregistrat în baza de date se poate face de către orice persoana utilizând datele de identificare ale imobilului. (3) Orice persoană interesată poate consulta mapa cu înscrisuri, cu respectarea dispoziţiilor legale cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. (4) Cererile având ca obiect eliberare copii ale cărţilor funciare primite prin fax, e-mail, on- line sau prin orice altă modalitate de comunicare, care asigură confirmarea de primire, se soluţionează şi se eliberează fără a fi condiţionate de primirea cererilor în original, cu condiţia ca plata tarifelor aferente să fie efectuată. (5) Copiile solicitate se eliberează în condiţiile alin. (1) şi cuprind, numărul şi data înregistrării cererii, tariful şi numărul de chitanţă, semnătura şi parafa referentului, precum şi ştampila oficiului/biroului teritorial.sustin art. 883 din noul cod civil

numai ca la acest art.66, alin. (6) zice" În sensul prezentului articol, persoane interesate sunt: a) părţile actului juridic constatat prin înscrisul care a stat la baza înscrierii în cartea funciară; b) persoanele îndreptăţite să se prevaleze de efectele faptului juridic sau de dreptul constatat prin înscrisul care a stat la baza înscrierii în cartea funciară; c) succesorii universali sau cu titlu universal ai persoanelor arătate la punctele a) şi b), astfel cum sunt moştenitorii părţilor actului juridic constatat prin înscrisul care a stat la baza înscrierii în cartea funciară; d) succesorii cu titlu particular ai persoanelor arătate la punctele a) şi b), atunci când invocă un drept ce constituie un efect al actului sau al faptului constatat prin înscris ori un drept aflat în legătură cu acest act sau fapt, astfel cum este, de exemplu, cumpărătorul sau donatarul dreptului constatat prin înscris; e) titularul unui drept de preempţiune privitor la dreptul constatat prin înscris, reprezentantul convenţional sau legal al uneia dintre părţile actului juridic constatat prin înscris, ocrotitorul legal al uneia dintre părţi ori creditorul uneia dintre părţi, inclusiv creditorul beneficiar al unei clauze de inalienabilitate cu privire la dreptul constatat prin înscris; f) instanţele judecătoreşti, instituţiile şi organele de cercetare şi urmărire penală, instituţiile publice de recuperare a creanţelor fiscale/bugetare ale statului, notarii publici şi orice altă autoritate sau instituţie publică abilitată legal în acest sens; g) reclamantul într-o acţiune care priveşte imobilul înscris în cartea funciară."
in concluzie Ocpi refuza ca sa imi elibereze copie dupa un T.P.
ce este de facut in situatia asta?

Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2017
sile2011, utilizator

Alte discuții în legătură

Dovada calitatii de parte interesata/persoana interesata dariad dariad La Art. 883 din Noul Cod Civil, la primele doua alineate, scrie: (1) Orice persoana, fara a fi tinuta sa justifice vreun interes, poate cerceta orice carte ... (vezi toată discuția)
Copii din arhiva cf Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna ziua. Am si eu o intrebare: am fost astazi la Biroul de Carte funciara Sector 5 pentru a solicita un set de copii de pe o carte funciara, respectiv ... (vezi toată discuția)
Actul de propietate DaddyEngineer DaddyEngineer Buna ziua, As dori sa aflu si eu cum se poate obtine un extras de CF in conditiile in care nu am decat un act de propietate pe numele tatalui.Si nu am la ... (vezi toată discuția)