avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Copii din arhiva CF
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Copii din arhiva CF


Buna ziua.


Am si eu o intrebare: am fost astazi la Biroul de Carte funciara Sector 5 pentru a solicita un set de copii de pe o carte funciara, respectiv doua documentatii cadastrale legate oarecum de acea carte funciara. Am primit raspuns ca nu se mai elibereaza copii din arhiva decat proprietarilor sau pe baza de procura din partea acestora!!!!



Pai...nu erau publice actele acestea? Teoretic, nu are dreptul orice persoana interesata sa solicite astfel de copii? Sau s-a schimbat ceva?


Va multumesc in avans.
Cel mai recent răspuns: Iulia Malis Popa , Consilier juridic 17:54, 20 Iunie 2012
Articolul 41 din L nr 7/1996 republicata
Orice persoana poate cerceta cartea funciara si celelelate evidente care alcatuesc registrul cadastral de publicitate imobiliara

respectiv dreptul de "a cerceta"/ cartea funciara si nu dreptul tertilor a intra in posesia de documente din dosarul existent la OCPI
Si cum ramane cu art. 883 alin. (2) NCC? (de interes si alin. 1 al aceluiasi art.)

Art. 883 (1) Orice persoană, fără a fi ţinută să justifice vreun interes, poate cerceta orice carte funciară, precum şi celelalte documente cu care aceasta se întregeşte, potrivit legii. Mapa cu înscrisurile care au stat la baza efectuării înscrierilor în cartea funciară poate fi consultată de orice persoană interesată, cu respectarea dispoziţiilor legale cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

(2) La cerere, se vor elibera extrase sau copii certificate, conforme cu exemplarul original aflat în arhivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada calitatii de parte interesata/persoana interesata dariad dariad La Art. 883 din Noul Cod Civil, la primele doua alineate, scrie: (1) Orice persoana, fara a fi tinuta sa justifice vreun interes, poate cerceta orice carte ... (vezi toată discuția)
Dovada calitatii de parte interesata sile2011 sile2011 Subiect: Dovada calitatii de parte interesata conform Art. 883 din Noul Cod Civil, la primele doua alineate, scrie: (1) Orice persoana, fara a fi tinuta sa ... (vezi toată discuția)
Actul de propietate DaddyEngineer DaddyEngineer Buna ziua, As dori sa aflu si eu cum se poate obtine un extras de CF in conditiile in care nu am decat un act de propietate pe numele tatalui.Si nu am la ... (vezi toată discuția)