avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urmarire fost chirias in strainatate pentru recuperare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urmarire fost chirias in strainatate pentru recuperare

Buna ziua. Mi-a plecat un chirias strain, irlandez, contract inregistrat la ANAF ca persoana fizica, inainte de expirarea contractului dupa doar 7 luni intr-un apartament mare dintr-un complex rezidential nou construit si in afara de multe deteriorari ale apartamentului ( masa dinning patata cu acetona si un picior rupt, canapele patate cu vin si cafea, pereti foarte murdari, savoniere rupte, etc ), o mizerie de nedescris in casa, mancare alterata... m-a lasat cu datorii la intretinere si electrica de peste 4500 lei. Am incercat azi la ANAF sa reziliez contractul si au refuzat fara sa am o notificare din partea chiriasului. Am vorbit cu agentia care mi-a intermediat si careia i-am platit comision de 100% din prima chirie si care l-a recomandat garantand pentru el spunand ca l-au relocat si au ridicat din umeri. Am fost anuntat confuz printr-un mail ca mi-a lasat cheile pe masa, eu avand a treia cheie si ca trebuie sa plece de urgenta in Australia. Am fost cu mailul la ANAF si a spus ca nu rezulta ca nu revine, dar si-a luat toate lucrurile personale din casa.
Nu am cui cere socoteala, pentru ca pe mail, singurul mod de comunicare cu chiriasul, nu raspunde. Nu pot face un proces verbal de receptie, nu pot rezilia contractul. M-asi incumeta sa angajez un avocat doar sa-mi recuperez datoriile, dar cred ca sansele de executare sunt minime sau foarte costisitoare. Ce-mi recomandati ? Ma pot lipsi pana la urma de suma dar nu mi se pare corect ca un cetatean strain, irlandez, sa vina la noi in tara, sa faca ce a facut...si sa se comporte ca un excroc.
Imi asum reactiile dvstra de neverificare a chiriasului dar am avut mai multe complicatii la ficat care au necesitat interventie chirurgicala si ultmele 4 luni nu am putut fi activ si nici nu am avut pe cine imputernicii, sotia fiindu-mi alaturi tot timpul prin spitale.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2017
biulian, utilizator

Alte discuții în legătură

Proces impotriva chiriasilor zgomotosi / proprietarului renton renton Buna ziua, Am cumparat acum 6 luni un apartament. Imediat ce ne-am mutat, am observat ca vecinii nostri de deasupra, sunt fiinte nocturne, dorm ziua, iar ... (vezi toată discuția)
Pentru bugetari - mi-a venit o idee ! ContSters134600 ContSters134600 Ce-ar fi daca noi, bugetarii care vom ramane fara 25% din salariu, vom munci cu 25% mai putin? Si aici astept parerile dvs. despre cum am putea face acest ... (vezi toată discuția)
Stii bancuri ?- scrie si tu aici un banc ca sa ne amuzam impreuna !-nu te lasa rugat de doua ori. rodica_post rodica_post Pana va trece Recesiunea si se vor lamuri toate situatiile contradictorii din Romania,haideti sa depasim totul cu zambetul pe buze si ... (vezi toată discuția)